• 4 redenen waarom Microsoft de vloer aanveegt met Slack

  Microsoft Teams nadert zijn officiële debuut. Het is een online hub voor teams en geeft mensen toegang tot content, tools, collega's en chats, nu binnen de voor veel mensen bekende Office 365-omgeving. Groepen en subgroepen kunnen communiceren via tekstchat, bestandsdelen en (video)bellen via het netwerk.

  Dat is precies waar concurrent Slack groot mee is geworden. Wat iedereen zich daarom afvraagt is: hoe gaat Microsoft de concurrentie daarmee aan? "Er is geen groot verschil in het basisaanbod van de twee", zegt onderzoeker Michael Fauscette van G2 Crowd, een recensieplatform voor zakelijke software, als je de twee naast elkaar legt.

  Slack heeft momentum en dat is een groot voordeel in deze markt. Het heeft verder een open platform-aanpak en mede hierdoor een waar arsenaal aan inhakende software en andere third party-tools. Hierdoor is Slack populair geworden bij bedrijven. Aan de andere kant heeft Microsoft een moker met Office 365, dat al veel wordt gebruikt door IT-afdelingen. Het voordeel voor gebruikers is de integratie met vertrouwde tools als SharePoint, OneNote en Skype.

  Microsoft zou in het verleden hebben overwogen om 8 miljard dollar neer te tellen voor de overname van Slack. In plaats daarvan heeft het een concurrent opgetuigd en gaat Microsoft Teams de concurrentie aan met Slack. We kijken in dit artikel naar vier redenen dat Microsoft een sterke positie heeft nu deze strijd gaat losbarsten.

  1. Microsoft is al een bekende leverancier

  Microsofts bereik als gevestigde leverancier is misschien wel zijn sterkste voordeel op dit terrein. Cloud Access Security Broker (CASB) Bitglass deed onderzoek en meldde dat cloudpakket Office 365 in 34,8 procent van de organisaties is uitgerold. "Bijna elk bedrijf heeft Office 365 geïmplementeerd of denkt daarover", zegt directeur Rich Campagna van Bitglass.

  "Office wordt al beheerd en nageplozen door de beveiligingsteams en IT'ers die over compliance gaan. Microsoft wordt gezien als betrouwbare partner en heeft al veel beveiligingsmiddelen ingezet binnen het platform. Het is een bekende partij versus het proces van met een nieuwe leverancier van de grond af aan beginnen", aldus Campagna.

  2. Tool vult ontbrekend gat in aanbod

  Volgens CTO Dux Sy van migratiespecialist AvePoint past Teams goed in het al bestaande platform van Microsoft. Het nadeel is dat het wéér een tool is die op werknemers wordt afgevuurd en het is de vraag of ze het gaan gebruiken. "Samenwerken via tools is een complexe zaak aan het worden en dit is één pakket om alles te doen. Maar het is niet voor iedereen even geschikt."

  3. Integratie met Office 365

  Bedrijven die elke dag Office 365-tools gebruiken hebben een paar aantrekkelijke redenen om Teams te overwegen. Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote, Planner, Delve en Power BI zijn allemaal geïntegreerd met de software. Daarnaast wordt het ondersteund door Microsofts cloud-API Graph om data uit de cloud van Microsoft te gebruiken.

  Het is verder gebouwd op Office 365 Groups om een identiteit te creëren om van de ene tool naar de andere te migreren. Daarbij is het gratis voor zakelijke abonnees van Office 365. "Het gaat niet alleen om features en integratie", zegt Sy van AvePoint. "Het geld is ook een aantrekkelijke motivatie."

  Volgens Fauscette van G2 Crowd is er een goede use case voor een chat-workspace in Office 365, vooral voor Microsoft-organisaties die nog niet op deze manier genetwerkt samenwerken. "Als je al een klant bent, het gratis is en het zit in alles wat je al in gebruik hebt, is het logisch om het te introduceren", zegt hij. "Het kan goed een groep volgers opleveren in bedrijven waar niet veel andere tools voet aan de grond hebben gekregen"

  Hij waarschuwt wel dat we niet moeten overschatten hoeveel bedrijven vanuit niets beginnen met zulke groepschat-apps. "Je zou verrast staan hoeveel organisaties denken dat ze hier geen tools voor hebben, maar er stiekem al vijf of zes voor hebben." Maar de manier om eindgebruikers te overtuigen is door de meerwaarde van Teams te demonstreren. "Het moet iets voor ze toevoegen, anders wordt het niet breed opgepikt."

  4. Microsoft heeft sterke partners

  Een van dé voordelen waarom Slack het zo goed doet, is de openheid van het platform. Honderden apps en bots prikken erop in om gebruikers te koppelen aan de andere tools die ze gebruiken. "Slack ging al vroeg voor openheid en dat zorgde ervoor dat er dingen werden gebouwd", legt Fauscette uit.

  "Daardoor komt Slack overal terug en heeft het blijfkracht." Maar Microsoft heeft zijn eigen partners. "En die zijn sterk", licht hij toe. "Als ze hiervoor gaan, duwen ze meestal erg hard en wordt het succesvol."

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :