• 6 overwegingen als je een zakelijke laptop aanschaft

  Waar moet je als ondernemer op letten?

  Ga je een of meerdere laptops kopen voor jouw onderneming, dan kun je kiezen uit een enorm aanbod. Als mkb’er maak je andere overwegingen dan een particulier. Waar moet je als ondernemer op letten als je een laptop aanschaft?

  Een laptop combineert het beste van twee werelden: je kunt, net als met andere mobiele apparaten, altijd en overal werken, terwijl de prestaties niet onder doen voor die van een desktopcomputer.

  Verschillende soorten

  Als je gaat zoeken naar laptops, kom je er snel achter dat een laptop ook wel eens een notebook, ultrabook of netbook wordt genoemd. Wil je de laptop gebruiken voor je dagelijkse werkzaamheden, dan is een netbook voor jou als ondernemer waarschijnlijk niet interessant. Om te werken op deze computer heb je altijd een internetverbinding nodig, er staan bijvoorbeeld geen tekstverwerkingsprogramma’s op geïnstalleerd.

  Een notebook is een krachtige laptop die je kunt vergelijken met een desktop en die grafische zwaardere programma’s kan draaien, zoals boekhoudprogramma’s of fotobewerkingsprogramma’s. Dat geldt ook voor een ultrabook.

  Tussen laptops onderling, of het nu netbooks, notebooks of ultrabooks zijn, bestaan grote verschillen. Denk aan prijs, uiterlijk en besturingssysteem. Wat zijn de zes belangrijkste overwegingen die je maakt als je een zakelijke laptop aanschaft?

  1. Wat is het budget?

  Een belangrijk verschil tussen de soorten laptops is de aanschafprijs. Een netbook heb je al voor 300 euro. Voor een ultrabook betaal je al snel 1000 euro, terwijl je voor de helft al een hele goede notebook hebt.

  2. Welke programma’s gebruik je?

  Op een netbook draait het besturingssysteem van Google. Op een notebook en ultrabook kun je kiezen uit de besturingssystemen van Microsoft (Windows) of Apple. In de grafische sector wordt vaak voor Apple gekozen. Veel zakelijke applicaties draaien vaak alleen op Windows.

  3. Welke werkzaamheden doe je op de laptop?

  Schakel je regelmatig tussen meerdere programma’s, dan heb je een snelle processor en veel intern geheugen (RAM) nodig. Werk je met grote documenten die je opslaat op jouw computer, kies dan voor een grote en snelle SSD-schijf. Bewerk je video’s of foto’s, ga dan voor een goede grafische kaart.

  4. Werk je veel op locatie?

  Een normale laptop van 12 tot 15 inch weegt maximaal zo’n 2 kilo en is daarom geschikt om regelmatig mee te nemen. Kies dan ook voor een lange batterijduur. Ga je wat minder vaak op stap, dan is het niet zo erg dat de laptop wat meer weegt en kun je beter profiteren van een groot scherm en numeriek toetsenbord.

  5. Welke andere apparatuur gebruik je?

  Veel printers en scanners zijn tegenwoordig aangesloten op het netwerk; daar heb je geen aansluitingen voor nodig. Maar wil je een externe monitor of beamer aansluiten op de laptop, check dan of er een HDMI-poort op zit. En heb je genoeg USB-poorten om een extern toetsenbord, muis en externe opslagschijf aan te sluiten?

  6. Hoe technisch ben je?

  Als ondernemer kun je jouw laptop geen dag missen. Goede support, 24 uur per dag, is daarom aan te raden als je zelf weinig kennis heb van techniek.

   

  PA-1650-78 ADP-65GD B laptop adapter voor Asus X550LB-NH52 R33030 N17908EXA1208UH EXA1208EH

  ACDP-100D01 laptop adapter voor Sony Vaio PCGA AC19V4 ACDP-100D01

  LENOVO L12T1P3 voor lenovo ideapad A2107A A2207 A2 Tablet Li-ion 3700mAh/3.7wh 3.7V/4.2V

  TOSHIBA PA5173U-1BRS voor Toshiba Encore WT8-A 32GB 8″ Li-ion 5200mAh/20Wh 3.75V

  ASUS A32N1405  voor ASUS N551 N751 G551 G771 GL551 GL771 Li-ion 56WH 10.8V

  ADS-40FSG-19 laptop adapter voor LG E1948S E2242C E2249 E1948 PC

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :