• ALDI computer kopen, is Medion een goede keuze?

  Een ALDI computer van Medion vind je diverse keer per jaar bij de ALDI supermarkt in de aanbieding. De ene keer is het een desktop computer en de andere keer een draagbare computer. De samenstelling is steeds wisselend waardoor er ieder jaar wel een model voorbij komt dat bij jou computergebruik past. De kwaliteit is goed te noemen en de prijs-kwaliteitsverhouding is helemaal uitstekend. De prijs is namelijk altijd lager dan een vergelijkbaar modellen bij een andere elektronica- of computerwinkels.

  De ALDI computer van Medion zijn er aantrekkelijke aanbieding. Het komt daardoor ook vaak voor dat alleen maar dezelfde dag de aanbieding bij de ALDI verkrijgbaar is. Filialen ontvangen helaas maar een paar exemplaren en zijn soms al wel binnen een uur uitverkocht..

  Afwisselend desktops & laptops in de aanbieding

  Een paar keer per jaar vind je in de folder van de ALDI een aanbieding met Medion computers. Er is geen vast ritme waarop ze in de aanbieding zijn. Maar bijna nooit 2 weken achter elkaar.

  Het wisselt per keer of er een desktop computer of een draagbare computer in de vorm van een laptop, notebook of 2-in-1 hybride in de aanbieding is. Is er deze week een desktop computer in de aanbieding? Dan is de kans heel groot dat er over een aantal weken een draagbare computer in de aanbieding is. De ALDI wisselt dat dus iedere keer af.

  • Wat is een desktop computer?
  • Wat is een draagbare computers?
  • Wat is het verschil tussen een laptop en een notebook?

  Elke aanbieding heb ik apart besproken 

  Je kan een hoop vertellen over de computer aanbiedingen bij de ALDI. Doordat ze elke keer behoorlijk verschillen probeer ik elke computeraanbieding die de ALDI heeft te bespreken. Een overzicht van eerdere computeraanbieding bij de ALDI vind je hier.

  Dat ik elke aanbieding afzonderlijk bespreek is omdat elke aanbieding is toch net weer anders is. De ene keer zit er een super snelle processor in met een losse grafische kaart. En de andere keer is er een basis processor gebruikt met een snelle SSD. Beide voorbeelden zijn voor andere computergebruikers geschikt.

  • Overzicht van eerdere computer aanbiedingen bij de ALDI
  • Wat is een processor?
  • Wat is een SSD?

  ALDI computers zijn scherp geprijsd 

  Wat er bij elke aparte bespreking van ALDI computers naar voren komt is de scherpe prijs. De samenstelling van het computer model dat de ALDI in de aanbieding heeft is op dat moment nergens voor een goedkopere prijs te koop. Voor een ALDI computers die in de aanbieding is, voor rond de 500 euro. Betaal je vaak bij andere electronica- of computerwinkels 600 euro. Dit verschil van rond de 100 euro zie je vaak. Bij goedkopere ALDI computers is het verschil wel minder.

  Tijdelijk verkrijgbaar & snel uitverkocht 

  ALDI computers vind je dus om de zoveel weken in het assortiment van de ALDI supermarkt. Ze zijn doordat ze scherp geprijsd zijn maar tijdelijk verkrijgbaar. Vaak zijn ze al dezelfde dag al uitverkocht. Elk filiaal ontvangt namelijk maar een paar exemplaren.

  Heb je een computeraanbieding bij de ALDI gezien en je overweegt deze aan te schaffen? Realiseer je dan, dat u je waarschijnlijk niet de enige bent. Je moet ’s morgens al vroeg in de ALDI winkel zijn om deze computeraanbieding te kunnen bemachtigen. Of ga de dag ervoor even voor sluitingstijd in de winkel kijken of de computeraanbieding er al staat.

  Model is nergens anders te koop

  Nabestellen kunnen de filialen niet, hoewel ik laatst wel geluiden ontving dat het bij een aantal personen is gelukt. Dus vraag zeker naar wat de mogelijkheden zijn als je mis grijpt.

  Er is namelijk geen andere mogelijkheid om de aanbieding te kopen. Het model dat in de aanbieding is, is namelijk niet ergens anders te koop. Het model dat de ALDI verkoopt is ook alleen maar bij de ALDI te verkrijgen.

  Medion maakt dus exclusieve modellen voor de ALDI. Dit is precies hetzelfde als dat de MediaMarkt en Coolblue exclusieve modellen heeft van Asus, Acer en HP.

  Medion is de maker van ALDI computers

  De ALDI computers zijn van het Duitse merk Medion. Medion is een zelfstandig elektronica bedrijf dat in 2011 werd overgenomen door Lenovo.

  Lenovo is een bedrijf uit China dat voor een groot gedeelde computers maakt. En is daarmee de grootste computerbouwer van de wereld, gevolgd door HP, Dell, Apple en Acer. Naast computers maakt Medion ook andere elektronische apparaten.

  Medion verkoopt haar computers en elektronica niet alleen bij de ALDI maar ook bij de MediaMarkt en in haar eigen Medion Webshop. Het is dus niet nodig om te wachten op een aanbieding van de ALDI om een Medion computer te kopen. Maar de prijs is dan niet zo scherp als bij de ALDI.

  Medion maakt 2 series: Akoya en Erazer

  Op dit moment heeft Medion twee series waarin ze computers verkopen.

  • Akoya serie
  • Erazer serie

  De Akoya serie zie je eigenlijk altijd bij de ALDI in de aanbieding. De Akoya serie is bedoelt voor thuisgebruik. Is vaak wat simpeler gemaakt en is een prima product voor dagelijks gebruikt voor consumenten.

  De Erazer is een wat luxere serie en is gemaakt voor gamers en professioneel gebruik. Dus verwacht je top prestaties en een uitstekende service dan ziet Medion graag dat je een computer koopt in hun duurdere Erazer serie.

  Losse onderdelen van A-merken

  De computers van Medion zijn samengesteld uit losse onderdelen van andere bedrijven. Medion maakt dus zelf geen computeronderdelen. Deze onderdelen zijn vaak van bekende A-merken zoals Intel, AMD, MSI, ASUS ,enz.

  Deze bedrijven leveren onderdelen als een processor, videokaart, harde schijfSSD’s, moederbord en dergelijke aan Medion. Medion brengt deze onderdelen samen in een computerkast, notebook of tablet en verkoopt ze als een complete computer met software, garante en ondersteuning.

  De onderdelen die in een Medion computer zitten zijn niet altijd precies hetzelfde als de onderdelen die je los in een computerwinkel kan kopen. Soms worden ze speciaal voor Medion en andere computerbouwers gemaakt. Het vergelijken van hardware gaat dus niet altijd. Soms zijn onderdelen die gebruikt zijn ook niet te vinden op internet omdat je ze niet los kan kopen. Dat maakt vergelijken soms best lastig.

  Uitbreiden is lastig

  Daarnaast maakt dit bij desktop computer het een stuk lastiger om de computer uit te breiden. Het is mogelijk dat de BIOS of het aantal SATA poorten beperkt is. En dat het later plaatsen van een grafische kaart niet werkt.

  Mijn advies is dat ook. Ben je van plan om op basis van een Medion desktop computer een betere computer te maken door er losse onderdelen aan toe te voegen? Wees dan bewust dat de Medion helpdesk je niet zal helpen en dat niet alles zal werken. Zoals dat wel het geval zal zijn als je een desktop computer door een computerzaak laat bouwen met alleen originele A-merken onderdelen.

  Het extra bijplaatsen van werkgeheugen zal niet voor problemen zorgen. Maar het bij plaatsen van een opslagapparaat of een grafische kaart is niet altijd mogelijk. De ruimte in de behuizing is beperkt of de voeding in de desktops is te zwak om ook nog eens een grafische kaart te voorzien van stroom.

   

  LENOVO L11C2P32 voor Lenovo 3.7V 2cells Li-Polymer S6000,S6000-F li-ion 6340mAh/2-Cells 3.7V

  A1800 laptop adapter voor Microsoft Surface Pro 5 & Pro 4 Intel Core M3 i5 i7

  CLEVO 6-87-W370S-4271 W370BAT-8 voor Clevo W350ET W350ETQ serie Li-ion 5200mah/76.96Wh 14.8V

  EAY62549202 laptop adapter voor EU wall Plug 19V 2.1A 40W AC adapter for LG E1948S E2242C E2249

  PA-1900-24 laptop adapter voor ADP-90SB BB 19V 4.74A 90W 5.5*2.5mm charger adapter for ASUS A2 A6 series

  PA-1900-24 19V 4.74A laptop adapter voor ASUS F8Va F8Vr F8Sa F8Sg F8Sn M6700N

  ASUS C32-N750  voor Asus N750 N750JV N750 N750JK serie Li-ion 69Wh 11.1V

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :