• Alle geruchten en feiten over de nieuwe iPhone 8

  In september 2017 bestaat de iPhone 10 jaar. Reden genoeg voor Apple om een grote update van zijn paradepaardje uit te brengen. En de geruchten zijn niet mals: een thuisknop onder het glazen scherm, een OLED-display en het hoogste prijskaartje ooit. Hier vind je alle geruchten, nieuwtjes en feiten over de vermeende iPhone 8 bij elkaar.

  iPhone 7s, iPhone 8 of iPhone X?

  Tien jaar iPhone lijkt een voldoende grote mijlpaal voor Apple om van de normale cyclus van naamgeving af te wijken. Vanaf de iPhone 4 heeft Apple om het jaar een grote update uitgebracht (de iPhone 4 dus), en het jaar erop een wat kleinere (de iPhone 4s). Dat ging zo door tot de iPhone 6s van 2015 en de iPhone 7 van 2016, maar het zou goed kunnen dat Apple dit jaar de 7s overslaat en rechtstreeks naar de iPhone 8 gaat. Misschien stapt Apple wel helemaal van het normale schema af en krijgen we een naam als de iPhone X.

  OLED-scherm

  Een van de geruchten die we het meest geneigd zijn te geloven is de overstap van een LCD- naar een OLED-scherm. In tegenstelling tot de toptoestellen van Samsung, zoals de Galaxy S7, gebruikt Apple nog de wat oudere LCD-schermen. Beide hebben zo hun voor- en nadelen, maar Apple heeft een goede reden om over te stappen naar OLED, of meer specifiek: AMOLED (zie het volgende tussenkopje).

  Een ander gerucht dat met bovenstaande te maken heeft: het scherm zou de gehele voorkant van de iPhone 8 omvatten. Geen randen dus, zo ongeveer de heilige graal van de smartphone-industrie. Het kan goed zijn dat Apple niet de eerste is die het voor elkaar krijgt: het lijkt erop dat de LG G6 al een randloos scherm krijgt.

  Thuisknop onder glas

  De laatste jaren heeft Apple de thuisknop meerdere malen een make-over gegeven. Dat begon bij de iPhone 5s: die kreeg als eerste iPhone Touch ID met een vingerafdrukscanner in de homebutton verwerkt. De recente iPhone 7 heeft geen fysieke thuisknop meer, maar een softwarematige (die overigens aanvoelt als een fysieke).

  De iPhone 8 gaat nog een stapje verder. Door het OLED-scherm en het feit dat dat scherm de gehele voorkant van de iPhone kan gaan beslaan, is het mogelijk om de homebutton onder het glas te stoppen, in plaats van erop. Dat zorgt ervoor dat je nog meer ruimte op je scherm hebt, en maakt de weg vrij voor een volledige fullscreen-ervaring bij het kijken van video's of het spelen van games, omdat de thuisknop tijdelijk verstopt kan worden. Ook de camera aan de voorkant zou onder het glas kunnen worden verwerkt.

  Look

  De verwachting is niet dat de iPhone 8 qua formaat veel gaat verschillen van de iPhone 7. Dat hoeft ook niet als bovenstaande geruchten waar zijn: het scherm wordt dan sowieso beduidend groter zonder dat de telefoon zelf hoeft te groeien. Wat wel nieuw is, is de mogelijkheid dat de achterkant van de iPhone 8 volledig van glas wordt gemaakt. Misschien gaat dat dan ten koste van die leuke pastelroze versie, maar het zal er ongetwijfeld mooi uit zien.

  Een glazen achterkant in combinatie met een voorkant die ook volledig uit glas bestaat, zorgt er wel voor dat er geen ruimte meer is voor de kenmerkende antennelijnen die over de recentere iPhones lopen. Hoe Apple dat op laat lossen, moeten we nog even afwachten.

  Een ander mogelijk gevolg van een glazen achterkant is de camerabobbel die de iPhone 7 heeft. Mogelijk slaagt Apple er dit jaar wel in die bobbel, die vooral lastig is wanneer de iPhone op een hard oppervlak als een tafel of bureau ligt, weg te werken.

  A11-processor en waterdicht

  Wat zo ongeveer wel zeker is, is dat de iPhone 8 een verbeterde processor krijgt ten opzichte van zijn voorganger. Waarschijnlijk bouwt Apple de zelfgemaakte A11-chip in de iPhone 8. De eerste A11-chips zijn al bijna klaar voor gebruik en kunnen dus zonder al te veel problemen in de iPhone gezet worden.

  Iets minder zeker: een upgrade van de waterdichtheid. De iPhone 7 is geclassificeerd als IP67, wat inhoudt dat de telefoon volledig stofvrij is en tegen onderdompeling in water kan. De iPhone 8 zou IP68 worden: nog steeds stofvrij, maar ook volledig waterdicht.

  Camera, opslag en batterij

  Omdat de iPhone 7 al een gigantische camera-upgrade heeft gekregen, ligt het niet in de lijn der verwachting dat de camera in de iPhone 8 opnieuw volledig op de schop wordt gegooid. De iPhone 7-camera doet het prima in vergelijkende tests en bracht Apple weer terug aan de top van de camerasmartphones. En waarom zou je veranderen wat al goed is?

  Bij de iPhone 7 kun je al kiezen voor 256GB aan opslagruimte, terwijl het basismodel eindelijk 32GB kreeg in plaats van 16GB. Een RAM-upgrade lijkt niet nodig, voor een Apple-device is 2GB ruim voldoende - al zouden wij niet klagen als dat er drie zouden worden. Wat de batterij betreft blijft het gissen: de iPhone 6s heeft een accu van 1715 mAh en de iPhone 7 een van 1960 mAh, dus een kleine verbetering naar boven de 2000 mAh is niet ondenkbaar, zeker niet als het scherm inderdaad een stuk groter wordt en dus meer energie vreet.

  Prijs en beschikbaarheid

  Appe kondigt al sinds jaar en dag zijn nieuwe iPhone aan in september, en dat zal dit jaar niet anders zijn. Vaak de iPhone in een aantal landen meteen na de aankondigingen beschikbaar, maar Nederland zit daar niet altijd meteen bij. Reken op maximaal een paar weken, dus ergens in begin oktober, voor je de iPhone 8 kunt kopen.

  Qua prijs kun je jezelf alvast voorbereiden op een flinke hap uit je bankrekening. De 256GB-versie van de iPhone 7 kost al 1129 euro, en daar kun je waarschijnlijk minstens honderd euro bijtellen voor de iPhone 8. Maar dan heb je misschien wel een volledig glazen iPhone zonder randen, met een razendsnelle processor, een thuisknop onder glas en een prachtig OLED-scherm.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :