• Apple introduceert op 27 oktober nieuwe MacBook Pro

  Apple heeft vandaag zoals verwacht de pers uitgenodigd voor een Mac-evenement dat op donderdag, 27 oktober zal plaatsvinden op Apple’s campus in Cupertino. De verwachting is dat het evenement in het teken zal staan van een nieuwe, dunnere MacBook Pro met een oledstrip boven het toetsenbord.

  Mac-evenement

  In 2012 werd voor de laatste keer het ontwerp van de MacBook Pro onder handen genomen. De nieuwe MacBook Pro krijgt naar verluidt een dunnere, lichtere behuizing met een breder drukgevoelig trackpad een platter MacBook-achtig toetsenbord. Eerder dit jaar verschenen er foto’s waarop de vermeende behuizing zou zijn te zien met vier usb-c-poorten en een 3,5mm-koptelefoonaansluiting, maar zonder usb-a-poorten, hdmi-poort, MafSafe en micro-sd-slot.

  Er zal nog steeds een keuze kunnen worden gemaakt uit een 13” of 15” scherm en de MagSafe-voedingspoort zal worden vervangen door usb-c met usb 3.1 ondersteuning, Thunderbolt 3 en de Touch ID-vingerafdrukscanner. Boven het toetsenbord zal een oledstrip worden geplaatst die de fysieke functietoetsen moet vervangen. De strip kan contextuele knoppen weergeven op basis van de app die actief is.

  De MacBook Air wordt naar alle waarschijnlijk ook voorzien van nieuwe hardware en een usb-c-aansluiting. Volgens het Japanse Mac Otakara wordt echter alleen het 13-inch model geüpgraded; de 11-inch versie zou worden uitgefaseerd, terwijl de 12-inch MacBook mogelijk een prijsverlaging krijgt.

  Verder werkt Apple aan nieuwe iMac-modellen met AMD-gpu’s en er wordt eveneens gesproken over de introductie van een 5k Retina-scherm, met een geïntegreerde gpu zodat het beeldscherm ook in combinatie met minder krachtige Macs kan worden gebruikt. Eerder dit jaar stopte Apple met de verkoop van het originele Thunderbolt Display.

  De laatste upgrades voor de Mac Pro en Mac Mini werden respectievelijk in 2013 en 2014 geïntroduceerd, waardoor het voor de hand ligt dat ook deze modellen worden voorzien van nieuwe hardware. Het is aannemelijk dat alle nieuwe Macs worden aangedreven door de Kaby Lake-processors van Intel.

  Het evenement zal op 27 oktober 2016 om 19:00 Nederlandse tijd van start gaat. Er zal een livestream worden aangeboden op de officiële website en Apple TV.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :