• Apple komt met update voor Boot Camp-audiodriver die speakers kapot kan maken

  Apple heeft een update uitgebracht voor de audiodriver in Boot Camp, de software waarmee MacBook-gebruikers Windows kunnen draaien. Door een fout in de driver konden speakers rare geluiden gaan maken en zelfs kapot gaan bij het draaien van Windows 10.

  De update verhelpt het probleem voor nieuwe gebruikers, maar de driver kan de speakers die hardwarematig stuk zijn uiteraard niet repareren, vermeldt Apple Insider. De driver zou bij gebruikers die Boot Camp de afgelopen dagen hebben geïnstalleerd automatisch op het systeem moeten staan en anders krijgen gebruikers een notificatie dat de update klaar staat. De problemen treden op bij de nieuwe MacBook Pro, waarvan nieuwe modellen dit najaar uitkomen. Volgens een forumtopic bij MacRumors gaat het voornamelijk om het 15"-model met Touch Bar.

  Het probleem met de speakers in Boot Camp zorgde ervoor dat gebruikers onder Windows op willekeurige momenten ploffen hoorden. In sommige gevallen verdwenen de problemen zodra gebruikers Boot Camp afsloten, maar in andere gevallen bleken de speakers beschadigd.

  Een mogelijke oplossing voor gebruikers die zeker willen zijn is Windows altijd opstarten met een headset in de 3,5mm-jack. Alle geluiden gaan dan via de headset en niet via de speakers van de laptop, waardoor het probleem niet kan optreden. Omdat de problemen alleen op zijn getreden in Boot Camp, is het gebruiken van andere software voor het draaien van Windows, zoals Parallels, een oplossing. Apple heeft geen officiële verklaring gegeven over het probleem, dat zich sinds de release van de nieuwe MacBook Pro lijkt voor te doen.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :