• Apple presenteert op 27 oktober alleen nieuwe MacBooks

  Apple zou tijdens zijn presentatie op 27 oktober enkel nieuwe MacBooks tonen, andere nieuwe Macs volgen in 2017.

  Apple presenteert op donderdag 27 oktober een nieuwe 13 inch MacBook, een 13 inch MacBook Pro en een 15 inch MacBook Pro. Dat zegt de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo, meldt 9to5Mac.

  Nieuwe iMacs en een extern 5K-scherm worden volgens de analist in de eerste helft van 2017 verwacht. Kuo weet dankzij zijn bronnen vaker details van Apple-producten voor de presentatie te melden.

  Kuo onderschrijft eerdere geruchten en zegt dat de nieuwe MacBook Pro-modellen een langwerpig touchscreen in plaats van de functietoetsen boven het toetsenbord hebben, en voorzien zijn van een vingerafdrukscanner.

  Magnetische adapter

  De nieuwe MacBooks krijgen volgens Kuo een magnetische adapter voor de usb-c-oplader. Huidige MacBook Pro's hebben een magnetisch verbonden oplaadsnoer dat makkelijk losschiet om schade te voorkomen. Usb-c-stekkers zitten echter vrij stevig vast in het apparaat en schieten niet zomaar los.

  De MacBook Pro's krijgen volgens de analist nieuwe Intel Skylake-chips, verbeterde, zuinigere schermen en opslagruimte tot 2 terabyte. De usb-c-aansuiting ondersteunt ook Thunderbolt 3, onder meer voor zeer sneller bestandsoverdracht. Net als de 12 inch MacBook zouden ook de nieuwe Pro-modellen plattere toetsen met vlindermechaniek krijgen.

  Daarnaast gaat Apple volgens Kuo een 13 inch MacBook met usb-c presenteren, maar mogelijk gaat het om een geüpgrade MacBook Air in plaats van om een grotere versie van het 12 inch model dat Apple in 2015 introduceerde.

  Het is ruim anderhalf jaar geleden sinds Apple de MacBook Pro-lijn van een upgrade heeft voorzien. De iMac kreeg ruim een jaar geleden zijn laatste upgrade en onlangs stopte Apple de verkoop van zijn eigen externe schermen.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :