• Apple verwijdert indicator voor resterende batterijduur uit MacOS

  Apple heeft de nieuwste versie van MacOS uitgebracht, maar daarin ontbreekt de indicator voor resterende batterijduur van MacBooks. Die schatting was volgens Apple niet nauwkeurig.

  Apple heeft dinsdagavond MacOS Sierra versie 10.12.2 beschikbaar gesteld. De update voegt nieuwe emoji toe en repareert bugs, maar verwijdert de indicator voor resterende batterijduur.

  Het bedrijf toont al sinds zijn eerste laptops een schatting van de resterende batterijduur in de menubalk. Standaard staat daar het resterende percentage, een klik op dat percentage toonde tot nu toe een schatting van de resterende tijd op basis van de intensiteit van het gebruik.

  Niet meer nauwkeurig

  Volgens Apple is die schatting niet meer nauwkeurig. Moderne chips zouden zo snel schakelen in stroomverbruik dat een schatting van de resterende batterijduur niet betrouwbaar is, zegt Apple tegen ArsTechnica.

  Sommige gebruikers van de nieuwste MacBook Pro klaagden de laatste tijd over tegenvallende batterijduur. Terwijl Apple een maximale batterijduur van 10 uur adverteert, zien sommigen in de praktijk een indicatie van 3 tot 4 uur.

  MacOS 10.12.2 bevat geen updates om de batterijprestaties van de nieuwe MacBooks te verhelpen. Volgens Apple presteren die batterijen normaal, enkel de indicatie zou niet kloppen. Wel worden grafische problemen van de nieuwe MacBook Pro door de update verholpen.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :