• Apple werkt aan nieuwe iMacs en MacBooks

  Apple plant een grote update van zijn ganse line-up: iPhone, iPad, Mac en MacBook worden binnenkort grondig verfrist. Dat weet Bloomberg op het gezag van anonieme bronnen binnen Apple zelf.

  Eerst en vooral krijgt de iPad Pro een flinke softwareupdate. Die moet de 10 inch-tablet aantrekkelijker maken voor professionals, met name dankzij een betere ondersteuning van de pen. Zo kan je binnenkort annotaties maken rechtstreeks vanuit apps zoals Mail, iMessage en de Safari-browser. De functie doet sterk denken aan de manier waarop Samsung het pennetje van de nieuwe Note-smartphone gebruikt. Volgens de bronnen kan de  update al begin volgend jaar verschijnen, maar is het eveneens mogelijk dat Apple wacht met de uitrol tot de nieuwe versie van iOS, gepland voor 2017.

  Een nieuwe iPad Pro hoef je dit jaar nog niet te verwachten. Die staat pas gepland voor 2017. De hardware van dat nieuwe toestel moet sneller zijn terwijl de schermdiagonaal groeit van 9,7 inch naar 10,5 inch.

  Langs de computerkant kiest Apple voor enkele flinke hardware-updates. Zo wordt de MacBook Air opgefrist en gemoderniseerd met dank aan een usb-C-poort. De MacBook Pro wordt dan weer dunner, onder meer dankzij een vlakker toetsenbord. De functietoetsen bovenaan dat toetsenbord verdwijnen helemaal en worden vervangen door een aanraakschermpje. Zo krijg je dynamische knoppen ter beschikking die zich in theorie kunnen aanpassen al naargelang de app die je gebruikt.

  De iMac krijgt dan weer een upgrade van zijn grafische capaciteiten met dank aan een nieuwe grafische kaart van AMD. Om welk exemplaar het gaat, weten we nog niet, maar het zou ons niet verbazen moest Apple de nieuwe RX 400-gpu’s omarmen. Tot slot werkt Apple samen met LG aan een 5K-monitor. Die moet de plaats innemen van het intussen verdwenen Thunderbolt-scherm.

  De meeste nieuwigheden zullen niet tijdens het iPhone-event worden aangekondigd. Volgens Bloomberg plant Apple een afzonderlijk hardware-event in oktober waarin de nieuwe Mac-line-up het levenslicht zou zien.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :