• Apple werkt aan vingerscanner onder scherm en gezichtsherkenning

  Apple werkt aan een vingerscanner die onder een smartphonescherm kan worden geplaatst. Ook werkt het bedrijf aan gezichts- en irisherkenningssystemen die mogelijk de vingerscanner op termijn kunnen vervangen.

  Dat zegt de befaamde analist Ming-Chi Kuo in een bericht aan investeerders, meldt AppleInsider. Volgens Kuo brengt Apple mogelijk dit jaar al een smartphone op de markt met de nieuwe vingerafdrukscanner.

  Apple stapt daarmee waarschijnlijk af van het TouchID-systeem waar de iPhone 5s en nieuwere iPhone-modellen mee zijn uitgerust. In plaats van een knop met scanner, werkt het bedrijf naar verluidt aan een iPhone met randloos scherm met daaronder de nieuwe optische scanner.

  De huidige techniek maakt gebruik van een ronde ring rondom de thuisknop van de iPhone, die een kleine schok door de vingertop stuurt. De lezer bevindt zich onder glas, maar de ring moet altijd op het oppervlak zitten.

  Patent

  De iPhone-maker werkt al langer aan een scanner die onder schermen kan worden geïnstalleerd, blijkt uit patenten die Apple heeft aangevraagd voor de techniek.

  De nieuwe scanners komen waarschijnlijk onder een flexibel OLED-scherm. Die schermen geven minder signaalstoring dan bijvoorbeeld OLED of TFT-LCD.

  Herkenning

  Apple werkt volgens Kuo ook aan andere technieken die de vingerafdrukscanner op termijn moeten vervangen, zoals gezichtsherkenning en irisherkenning.

  Kuo verwacht dat Apple de voorkeur geeft aan gezichtsherkenning. Die zou ook kunnen worden gebruikt voor de betaaldienst Apple Pay. Er zijn echter nog veel verbeteringen nodig op het gebied van software en hardware.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :