• Bixby officieel aangekondigd voor Samsung Galaxy S8 en S8+

  De Samsung Galaxy S8 en S8+ worden op 29 maart aangekondigd, echter heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant in de tussentijd alvast zijn digitale assistent Bixby gepresenteerd. Samsung bevestigde tegelijkertijd dat de assistent kan worden geactiveerd met een fysieke Bixby-knop aan de zijkant van de behuizing.

  Samsung Galaxy s8 en S8+

  Bixby officieel geïntroduceerd

  In het persbericht is te lezen hoe Bixby alle functies door middel van stemcommando’s kan uitvoeren die momenteel via de reguliere interface mogelijk zijn. Een andere belangrijke eigenschap is dat Bixby zich bewust is van de context in de app, waardoor de assistent bepaalde taken zelfs kan uitvoeren wanneer de stemcommando’s niet volledig juist zijn uitgesproken door de gebruiker.

  Samsung zegt dat Bixby in staat is om te leren en zichzelf aan te passen aan de behoeften van de gebruiker. Volgens het bedrijf voegt de assistent een nieuwe intelligente interface toe aan de Galaxy s8 en S8+. De dienst zou fundamenteel verschillen van bestaande diensten, zoals Siri (Apple), Google Assistant, Alexa (Amazon) en Cortana (Microsoft), en biedt een diepere ervaring.

  Op de Galaxy S8 en S8+ zullen standaard ook een aantal Bixby-apps zijn geïnstalleerd, terwijl de ondersteuning voor de dienst na verloop van tijd verder zal worden uitgebreid. Samsung zal uiteindelijk een SDK vrijgeven, waarmee externe ontwikkelaars ook gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van Bixby. De technologie komt in de toekomst ook naar meer apparaten van Samsung en zal worden geïntegreerd in de cloud, zodat apparaten met een internetverbinding ondersteuning krijgen voor Bixby. Daardoor moet het onder andere mogelijk worden om airco’s of koelkasten van Samsung in de toekomst te bedienen met de assistent.

  Het nieuws dat Samsung de digitale assistent zou willen integreren in de software van de aankomende Galaxy S8 komt niet als een verrassing. In oktober 2016 kondigde Samsung de overname van Viv Labs aan, een bedrijf dat verantwoordelijk is geweest voor de ontwikkeling van de assistent. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door de makers van Siri, de digitale assistent die in 2011 werd geïntroduceerd op de iPhone 4s.

  De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ worden op 28 april wereldwijd gelanceerd, een maand na de onthulling op 29 maart in New York en Londen. Volgens een recent gerucht krijgt de Galaxy S8 een adviesprijs van 799 euro; de Galaxy S8+ zou 899 euro moeten kosten. Het is inmiddels mogelijk om je vrijblijvend in te schrijven op de site van Tele2, waarna je automatisch een notificatie ontvangt wanneer het tweetal in Nederland beschikbaar is voor pre-order.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :