• 'Bouwvakkerstelefoon' met Android en warmtecamera komt volgende maand uit

  De Cat S60 van Caterpillar komt volgende maand uit. De fabrikant had oorspronkelijk het plan om de bouwvakkerstelefoon met Android 6.0 en warmtecamera deze maand uit te brengen, maar de release is met een maand uitgesteld.

  Caterpillar neemt al bestellingen aan, maar er staat op de Nederlandstalige productpagina van de Cat S60 te lezen dat de fabrikant het toestel pas levert vanaf half juli. Bij de aankondiging in februari sprak de maker van een release in juni. De prijs is met 650 euro wel hetzelfde gebleven.

  Het meest unieke aan het toestel is de warmtecamera, een apparaat dat standalone meer kost dan deze telefoon met midrange-specs, al is de resolutie van de warmtecamera bij standalone-warmtecamera's ook veel hoger. De Flir Lepton-sensor in de warmtecamera heeft een resolutie van 80x60 pixels, terwijl de reguliere camera ernaast een maximale resolutie heeft van dertien megapixels. Via iets dat Caterpillar MSX-technologie noemt, kan de software de beelden van beide camera's combineren.

  Met de warmtecamera kunnen gebruikers onder meer in het donker ruimtes verkennen, verlies aan warmte meten bij ramen en deuren en vocht spotten. Caterpillar maakte al eerder hoesjes voor andere telefoons met ingebouwde warmtecamera.

  De telefoon heeft een 4,7"-scherm met een resolutie van 1280x720 pixels. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 617-soc, met acht Cortex A53-processorkernen en een Adreno 405-gpu, bijgestaan door 3GB geheugen. De opslag is 32GB. De accu heeft een capaciteit van 3800mAh en ondersteunt Qualcomms snellaadtechniek QuickCharge 2.0 via de microusb-poort. Het toestel meet ongeveer 15x7,3cm en is 14mm dik.

  Daarnaast is het toestel bestand tegen vallen en waterdicht tot op een diepte van twee meter. Door een schakelaar aan de voorkant van het toestel over te halen kan het toestel tot vijf meter onder water. Die schakelaar sluit onder meer de speaker af. De camera is volgens Caterpillar ook onder water bruikbaar.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags :
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :