• Cijfers Twitter stellen weer teleur

  Twitter heeft in de afgelopen drie maanden niet veel nieuwe gebruikers verwelkomd. De magere aanwas en teleurstellende omzet zorgden ervoor dat het aandeel flink onderuit ging in de nabeurshandel in New York, net als gebeurde na de kwartaalpresentatie drie maanden eerder.

  Het concern dat zo graag wil doorgroeien om te concurreren met andere sociale media zoals Facebook, zag zijn ledenbestand aandikken van 310 miljoen tot 313 miljoen maandelijkse gebruikers.

  De omzet van Twitter kwam 20 procent hoger uit op 602 miljoen dollar, waar een jaar eerder nog 60 procent groei werd geboekt. Onder de streep resteerde een verlies van 107 miljoen dollar, tegen een min van 136 miljoen een jaar eerder. Voor het volgende kwartaal verwacht het bedrijf een omzet van 590 miljoen tot 610 miljoen dollar, waar analisten rekenden op ruim 681 miljoen dollar.

  Overnameprooi

  Twitter zag dit jaar al 21 procent van zijn beurswaarde verdampen. Met de overname van het zakelijke sociale netwerk LinkedIn door Microsoft wordt ook Twitter gezien als overnameprooi voor een groter techbedrijf.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :