• De batterij een langer leven geven

  Heeft u er wel eens last van, of hoort u het wel om u heen dat batterijen op den duur veel minder goed werken? Soms gebeurt dit namelijk wel eens, maar een goede verzorging van uw batterij kan kleine wonderen verrichten. Onderstaande tips helpen u om een batterij goed te verzorgen en om de levensduur te verlengen.

  De eerste keer opladen

  Als u net een nieuwe laptop of smartphone heeft, dan is de batterij niet helemaal vol. Fabrikanten leveren de batterijen meestal met 40% af. Dit percentage wordt namelijk als beste gezien om batterijen voor langere tijd te bewaren. Wanneer u een nieuwe batterij heeft, dan is het verstandig om de batterij voor de eerste keer volledig op te laden tot 100% en daarna de batterij nog een half uurtje aan de stroom laten. Hierdoor wordt het gekalibreerd en kan de batterij langer meegaan.

  De juiste lader gebruiken

  Gebruik altijd een lader die afkomstig is van de fabrikant van uw apparaat. Er worden tal van andere goedkope opties geboden, maar deze laders hebben een slechte invloed op uw toestel. Er worden meestal goedkope materialen gebruikt, waardoor ook de kwaliteit slecht te noemen is. De originele lader is het beste voor uw batterij en is tevens meer brandbestendig en daarmee veiliger.

  Het opladen van de batterij

  Voor het opladen van de batterij geldt vooral: Haal het toestel gelijk van de stroom als het batterijpercentage 100% is, en laat de batterij nooit volledig leeglopen. Als de batterij helemaal is opgeladen, dan zal de extra tijd aan de lader zorgen voor meer stroom dan nodig is, waardoor de laadcapaciteit kan afnemen. Nog een verschil is dat er vroeger gebruik werd gemaakt van nikkel batterijen en nu bestaat het uit lithium. Daardoor is het nu beter voor de batterij om hem niet tot nul procent te laten komen.

  Gebruik geen turbo laden functies

  Op veel toestellen kunt u ook snel-laden. Gebruik dit niet als u uw batterij goed wilt houden. Door het snelle laden wordt er veel meer van de batterij gevraagd, waardoor het aanzienlijk sneller zal slijten.

   

  PA-1900-24,ADP-65DB laptop adapter voor Asus K53JS/K53JT/K53S/K53SA Laptop

  ACER AP13J4K voor Acer Chromebook C720 C720P C740 Li-ion 3920mAh/45Wh 11.4V

  APPLE A1484 voor ipad5 iPad Air 1st Gen + Tools Li-ion 8827mAh 3.73V

  ASUS A31N1302 1566-6868 voor ASUS VivoBook X200CA F200CA 11.6" li-ion 33WH 11.25V

  ACDP-060E02 laptop adapter voor Sony LCD TV

  Cigarette Roller Electric Cigarette Rolling Machine Automatic Injector Maker NEW 

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :