• De grootste tops en flops uit Microsofts geschiedenis

  Als vaandeldrager van de personal computer met de ontwikkeling van het Windows-besturingssysteem heeft Microsoft zijn plaatsje in de geschiedenisboeken alvast verzilverd. In de 41 jaar sinds de oprichting in 1975 door Paul Allen en Bill Gates is het bedrijf uitgegroeid tot een ondubbelzinnige technologiereus. Het succes van het softwarebedrijf maakte dat Gates lange tijd de titel “rijkste mens op aarde” kon dragen.

  Microsoft domineerde de computers van de jaren ’90 via het alomtegenwoordige Windows, maar het heeft na de eeuwwisseling verschillende steekjes laten vallen, soms omdat het te laat op trends sprong, andere keren dan weer omdat het te vooruitstrevend was. We nemen je mee op sleeptouw doorheen de lange geschiedenis van het technologiebedrijf en overlopen Microsofts meest geslaagde producten en grootste stinkers.

  TOP: MS-DOS (1981)

  Microsoft Disk Operating System of MS-DOS legde het fundament voor de dominantie van Microsoft op de desktop. Het was dankzij dit OS dat het softwarebedrijf zijn besturingssysteem synoniem kon maken met ‘personal computer’. Microsoft had MS-DOS op vraag van IBM ontwikkeld voor de IBM PC, die in 1981 zijn debuut maakte. IBM was een van de weinige bedrijven die toen computers voor consumenten produceerde, waardoor het op dat moment niet zo belangrijk leek dat Microsoft de licentie voor MS-DOS in handen hield. Dat veranderde in de loop van de jaren ’80, toen meer fabrikanten zich op de markt begonnen toe te leggen. Microsoft zag zijn kans om het besturingssysteem ook aan de nieuwkomers te verkopen, wat ertoe leidde dat MS-DOS de standaard werd voor pc’s in de jaren ’80.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :