• Drie nieuwe meldingen van omgeruilde Note 7-telefoons die ontploffen

  In de afgelopen week zijn er nog drie nieuwe meldingen geweest van omgeruilde Samsung Galaxy Note 7-toestellen waarvan de accu ontploft. Twee daarvan gebeurden in de Verenigde Staten en een in Taiwan. Een eigenaar heeft door rookinhalatie acute bronchitis opgelopen.

  Deze drie meldingen zijn in aanvulling op het nieuws van afgelopen woensdag dat er een exemplaar vlam vatte in een verkeersvliegtuig. Dat brengt de totale hoeveelheid meldingen van vervangende Note 7-toestellen die deze week alsnog ontploffen op vier. Op dinsdag zou er een toestel in Kentucky ontploft zijn en op vrijdag een in Minnesota en een in Taiwan.

  In de gevallen in Minnesota en Taiwan is niemand gewond geraakt, maar de man in Kentucky had niet zoveel geluk. Zijn Note 7 vatte vlam op zijn nachtkastje terwijl hij lag te slapen samen met zijn vrouw. Tegen de tijd dat de twee wakker werden en doorhadden wat er gaande was, hing de hele slaapkamer al vol met rook. Het huis brandde niet af, maar later op die dag werd de man wel misselijk en begon hij over te geven. Zijn overgeefsel zou zwart geweest zijn. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat hij acute bronchitis had opgelopen.

  Wat ook opvallend is aan dit geval is dat Samsung per ongeluk een interne sms naar de man gestuurd zou hebben. Het bedrijf stond in contact met hem omdat ze het toestel wilden hebben voor een onderzoek. De Amerikaan weigerde dat. In respons daarop betaalde Samsung hem wel om een röntgenfoto van de Note 7 te laten maken. Ook kreeg hij een sms waarin stond: 'Ik heb dit net ontvangen. Ik kan proberen hem te vertragen als je denkt dat het wat uitmaakt, of we kunnen hem zijn gang laten gaan en kijken of hij het ook echt doet.' Waar precies op gedoeld wordt met 'het echt doen' is niet duidelijk, maar de man zegt in ieder geval gerechtelijke stappen te willen zetten.

  In de Benelux was de Galaxy Note 7 nog niet beschikbaar toen de eerste meldingen van ontploffende accu's boven kwamen drijven. Daardoor is de release in deze omgeving uitgesteld tot 10 oktober, oftewel aanstaande maandag. Tweakers heeft Samsung Nederland gevraagd of deze leveringen na deze meldingen nog wel doorgaan. Mocht Samsung op deze zondag een antwoord daarop geven, dan wordt dit bericht nog aangepast. De Amerikaanse telco AT&T overweegt overigens naar verluidt het toestel volledig uit zijn assortiment te halen.

  Samsung Nederland laat weten op de hoogte te zijn van de situatie en zegt de incidenten nog te onderzoeken om de precieze oorzaken vast te stellen. Tot op heden zou het bedrijf nog geen verband hebben gevonden tussen de explosies en de accu's. Vooralsnog zijn de leveringsplannen in de Benelux dus niet gewijzigd. Met ingang van maandag 10 oktober gaat Samsung de voorbestellingen voor de Galaxy Note 7 vervullen.
  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :