• DRIE TIPS OM HET MAXIMALE UIT DE ACCU VAN UW LAPTOP TE HALEN

  De accu is één van de belangrijkste onderdelen van een laptop. Om hier lang gebruik van te kunnen maken, is het van belang dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Niet alleen als het gaat om de accuduur van een enkele acculading, maar ook als het gaat om de totale levensduur van de accu. Wij geven u een drietal optimalisatietips.

  Tussentijds minder opladen

  Een accu in een laptop loopt leeg, daar doet u uiteindelijk niets aan. U kunt wel maatregelen treffen om zo lang mogelijk met een enkele acculading te doen. Het scherm is bij alle laptops de grootste boosdoener als het gaat om stroomverbruik. Het terugdraaien van de helderheid van het beeldscherm levert daarom al veel winst op. U kunt dit instellen door rechts onderin het scherm op het accu icoontje te klikken en vervolgens op 'Helderheid van het beeldscherm instellen'. U komt dan bij het energiebeheer van uw laptop uit. Daar kunt u verder doorklikken naar één van de energiebeheer schema's en instellen hoe helder het scherm moet zijn. Dit kunt u instellen voor de momenten dat de laptop op het stroomnet aangesloten is en wanneer hij op de accu werkt. U kunt er dus voor zorgen dat het scherm meteen minder helder wordt, op het moment dat u de stekker uit het stopcontact haalt, om uw accu te sparen.

  Geen onnodig accuverbruik

  Een andere algemene tip om zo lang mogelijk met een enkele acculading te doen is het uitschakelen van alles wat u niet nodig heeft. Bent u onderweg en heeft u geen WiFi nodig? Schakel dat dan uit. Ook allerlei programma's die op de achtergrond draaien vragen stroom. Kijk hiervoor met name in het systeemvak rechts onderin. Daar kunt u veel van die programma's uitschakelen. Verder is het een goed idee om standaard aan te geven, tijdens het installeren, dat programma's niet automatisch op moeten starten op het moment dat u uw computer opstart.

  Levensduur maximaliseren

  Om de levensduur van een accu te maximaliseren, is het allereerst van belang dat u hem niet te vaak helemaal leeg laat lopen. Probeer hem altijd aan de oplader te leggen voor het zover is. Hele hoge en hele lage temperaturen zijn ook niet goed voor een accu. Laat een laptop in de winter, wanneer het erg koud is, bijvoorbeeld niet in de auto liggen.

  Continu aan de lader liggen is voor veel accu's ook niet goed. Het zorgt ervoor dat een accu intern sneller slijt. Wanneer u uw laptop op een dergelijke manier gebruikt, dan kunt u de accu er net zo goed uithalen. Dan doet hij het namelijk ook prima. Verschillende merken bieden ook software aan, waarmee u ervoor kunt zorgen dat de accu nooit helemaal tot 100% opgeladen wordt. De Lenovo Power Manager is daar een goed voorbeeld van, maar Dell en Samsung bieden ook soortgelijke software aan. Verder zijn er ook laptops die uit zichzelf nooit tot 100% gaan, maar er net onder blijven steken, zonder dat ze blijven opladen.

  Wilt u meer informatie over laptops of hulp bij de keuze van de juiste laptop of accessoire? Bekijk dan onze Laptop Koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags :
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :