• Energiebeheer in Windows 10

  Windows 10 beschikt – net als de meeste voorgaande versies van Windows – over energiebeheer. Dit onderdeel is eigenlijk hoofdzakelijk interessant voor laptopgebruikers. Veelal heeft de fabrikant van dit apparaat al een optimaal energieprofiel ingesteld. Het is eigenlijk zaak om daar met je handen van af te blijven qua instellingen. Meestal zijn daar trucs in ingesteld die op een specifieke laptop voor het meest optimale energieverbruik zorgen. Toch wil dat niet zeggen dat je dan helemaal niets te zoeken hebt bij energiebeheer.

  Klik om te beginnen op het Instellingen-tandwiel in in het menu Start en in het daarop geopende venster op Systeem. Klik nu op Energiebeheer en slaapstand. Een van de eerste en meest voor de hand liggende zaken die je hier naar wens in kan stellen is de uitschakeltijd van het beeldscherm. Uiteraard kies je onder Bij gebruik van batterijstroom uitschakelen voor een zo kort mogelijke tijd. Ook de slaapstand kan je bij batterijverbruik kort instellen, bijvoorbeeld een kwartier.

  Zodra de laptop aan de netspanning hangt kan het juist heel vervelend zijn als je scherm na even niks doen steeds uitschakelt. Om nog maar niet te spreken over een continu in slaap vallende computer tijdens een telefoongesprek of het maken van een kop koffie. Kortom: hier kan je flink omhoog gaan met de tijden. Of de slaapstand zelfs helemaal uitschakelen (optie nooit).

  Snel starten, of toch maar niet?

  Klik op Extra energie-instellingen. Je ziet nu een aantal energieschema's waaruit gekozen kan worden. Standaard is Gebalanceerd gekozen (of iets specifieks van je laptop-fabrikant. Desktopgebruikers kunnen overwegen om hier onder Aanvullende schema's weergeven voor de optie Hoge prestaties te kiezen. Dat levert gamers mogelijk weer een frame extra per seconde op.Check tot slot ook even de instellingen onder Het gedrag van de aan/uit-knoppen bepalen.

  Onder Instellingen voor afsluiten vind je hier een aantal mogelijk handige opties. Na een klik op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn (een stukje hoger te vinden) kan je hier zaken aanpassen. De optie Snel opstarten inschakelenzorgt ervoor dat – jawel – je computer iets sneller opstart. Dat kan doordat tijdens het afsluiten een soort mini-dump van het geheugen wordt bewaard en bepaalde drivers en andere instellingen tijdens het starten niet geladen hoeven te worden. Loopt jouw computer als een zonnetje: lekker ingeschakeld laten. Maar start jouw pc soms niet op of sluit deze niet af? Dan helpt het uitzetten van deze optie vaak direct! Het levert een iets langere starttijd op, maar het afsluiten gaat daarentegen weer een klein beetje sneller. In ieder geval het proberen waard in geval van opstart en (of) afsluitproblemen. Verder kan je hier aangeven welke opties je verder nog terug wilt zien in het menu Start.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :