• Ernstige voorraadtekorten verwacht voor iPhone 8

  De iPhone 8 zal later dit jaar op de markt worden gebracht, maar verschillende geruchten suggereren dat de eerste iPhone met oledscherm later dan gebruikelijk in massaproductie wordt genomen. De doorgaans goed geïnformeerde KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo is eenzelfde mening toegedaan en volgens zijn informatie zal de productie worden uitgesteld.

  iPhone 8

  Ernstige voorraadtekorten verwacht

  In zijn laatste rapport ‘Rising probability of worst case scenario for iPhone shipments’ schrijft hij dat de start van de massaproductie kan worden uitgesteld tot eind oktober/november, terwijl de productie in eerdere jaren in augustus/september van start ging. De verwachting is dat er na de lancering ernstige voorraadtekorten zullen zijn. Kuo blijft er echter van overtuigd dat Apple de iPhone 8 in september zal introduceren, maar dat het apparaat in de eerste maanden moeilijk verkrijgbaar zal zijn.

  Volgens de analist zou Apple vanwege de mogelijke iPhone 8 tekorten in de tweede helft van 2017 slechts 80 tot 90 miljoen exemplaren van de iPhone verschepen; een flinke daling ten opzichte van de eerdere voorspelling van 100 tot 110 miljoen exemplaren. Kuo is er nog niet helemaal zeker van dat consumenten massaal naar de iPhone 8 overstappen en zet vragen bij het nut van de 3d-camera, de mogelijke verwijdering van Touch ID en de concurrentie op de markt.

  Productieproblemen vanwege Touch ID

  Hoe serieus we deze geruchten moeten nemen is overigens nog maar de vraag, want de geruchten over productieproblemen komen bijna jaarlijks terug. Apple zou worstelen met het integreren van de Touch ID-vingerafdruksensor onder het glas van de iPhone 8. Er bestaat daarom een kans dat de sensor wordt verplaatst naar de achterkant.

  De verwachting is dat de iPhone 8 een geheel nieuw glazen ontwerp krijgt met een bijna randloos oledscherm. Andere mogelijke functies zijn onder meer draadloos opladen, een verticaal geplaatste cameramodule met twee lenzen en een 3d-camera aan de voorzijde voor gezichtsherkenning. Naast de iPhone 8 zou Apple ook plannen hebben om een 4,7-inch iPhone 7s en 5,5-inch iPhone 7s Plus op de markt de brengen; beide toestellen zijn gebaseerd op het ontwerp van de iPhone 7 en uitgerust met een lcd-scherm.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :