• Extra toetsenborden voor iOS

  Je kunt het standaard toetsenbord in iOS vervangen door een alternatief exemplaar. Dat gaat heel makkelijk door het installeren van een app die een of meer toetsenborden biedt. Zo breid je de functionaliteit van je iPad of iPhone eenvoudig uit.

  Standaard beschikt iOS (natuurlijk) over een prima bruikbaar virtueel schermtoetsenbord. Toch kunnen extra functies die in sommige andere door apps gerealiseerde toetsenborden zitten soms prima van pas komen. Zo zou je bijvoorbeeld de app Penreader van Paragon kunnen installeren. Je kunt dan als 'toetsenbord' kiezen voor geschreven invoer, zoals je misschien nog kent van de aloude handhelds uit vervlogen tijden. Of pak het (gratis) Gboard toetsenbord van Google dat wat extraatjes biedt ten opzichte van het standaard toetsenbord. Zo zoek je bijvoorbeeld razendsnel via google zonder het toetsenbord te hoeven verlaten. Er zijn in de App Store ook meer frivole en kleurrijke vervangende toetsenborden te vinden. Om ze te kunnen gebruiken is de werkwijze vergelijkbaar. Download en installeer eerst de app die het toetsenbord aanlevert. Na installatie - en dat wordt vaak bij de eerste start van de app netjes aangeven - open je Instellingen. Zoek de app die net hebt geïnstalleerd, tik erop en tik dan op Toetsenborden. Zet dan de schakelaar achter het aangeboden toetsenbord aan, in ons voorbeeld dus Gboard. Zet ook de schakelaar achter Geef volledige toegangaan. Bedenk daarbij wel dat - zoals iOS zelf ook al waarschuwt - de maker van de app in principe toegang heeft tot alles wat je tikt op zijn of haar toetsenbord. Malafide appmakers zouden dus ongestraft mee kunnen lezen. Geen prettige gedachte! Installeer dus alleen toetsenborden van bekende makers. En lees de kleine lettertjes van de gebruiksvoorwaarden. Ook is het niet onverstandig om de net genoemde schakelaars bij slechts af en toe gebruik van het alternatieve toetsenbord alleen dan aan te zetten wanneer je het ook echt gaat gebruiken.

  Toetsenbord selecteren

  Schakelen tussen toetsenborden doe je door in het standaard iOS virtuele toetsenbord op de wereldbol te tikken. Elke tik toont een ander toetsenbord. Overigens beschikt ook iOS zélf over alternatieve toetsenborden, bijvoorbeeld exemplaren geoptimaliseerd voor een specifieke taal. Verder is er het standaard geactiveerde emoji-toetsenbord wat na een of meer keer op de wereldbol tikken opent. Start daarvoor de app Instellingen en tik hierin onder Algemeen op Toetsenbord en dan op Toetsenborden. Tik op Voeg toetsenbord toe en kies in de lijst onder ANDERE IPAD-TOETSENBORDEN (bijvoorbeeld) het exemplaar Duits. Je kunt nu heel makkelijk taalspecifieke tekens maken door een toets even ingedrukt te houden. Overigens vind je in dezelfde lijst met toetsenborden onder de kop TOETSENBORDEN VAN DERDEN alternatieve toetsenborden die mogelijk bij een al eerder geïnstalleerde app zijn meegeleverd. Ook dan geldt dat je op het toegevoegde alternatief moet tikken en vervolgens de schakelaar moet gebruiken om volledige toegang te verlenen. Bezint eer ge begint dus. In het geval van een betrouwbare app kan een extra virtueel toetsenbordje echter een zegen zijn!

   

  BOSE 404600 voor Bose SOUNDLINK I II III Li-ion 2300mah 11.1V/12.4v

  BOSE 88796 voor Bose Soundlink Mini 2 Pack Li-ion 2230mAH/17Wh 7.4V

  DELL MR90Y voor Dell Inspiron 14 (3421) 14r(5437) 15(3537) 17 15R 17R li-ion 65Wh/6cells 11.1V

  FSP180-50PLA laptop adapter voor FSP FSP180-50PLA Power Supply 220w

  CLEVO 6-87-W370S-4271 W370BAT-8 voor Clevo W350ET W350ETQ serie Li-ion 5200mah/76.96Wh 14.8V

  HP HSTNN-IB34 HSTNN-UB33 voor HP Pavilion dv9000 dv9000T dv9000Z dv9009 dv9039 dv9040 dv9060 Li-ion 4400mAh 14.4V

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :