• Galaxy Note 7 Fan Edition teardown: Toestellen Niets is veranderd, met uitzondering van de batterij

  Onlangs lanceerde Samsung een nieuwe versie van de Galaxy Note 7 op de markt, genaamd Galaxy Note 7 Fan Edition. Na een grootschalig onderzoek van Samsung bleek de accu de boosdoener voor de vele problemen met de Galaxy Note 7. Deze is nu dus vervangen. In tegenstelling tot het vorige model, is dit model niet brandgevaarlijk. Het team van iFixit was benieuwd welke aanpassingen de Fan Edition heeft ondergaan om explosies te voorkomen.
  De teardown leert wat we eigenlijk al wisten. De toestellen bestaan uit onderdelen van de vorig jaar teruggeroepen Note 7, maar hebben wel andere batterijen. Intern zit een Exynos 8890 die opgebouwd is uit grote Exynos M1-cores en meer zuinige Cortex A57-kernen. Hieraan is een Mali T880-GPU gekoppeld samen met 4 GB RAM en 64 GB opslaggeheugen. Voorop vinden we een 5,7-inch AMOLED-scherm met 1440 x 2560 pixels. Daarboven bevinden zich de irisscanner en een 5-megapixel front-facing camera. Onder het scherm vinden we een vingerafdrukscanner en aan de achterzijde zit een 12-megapixel camera.  De accucapaciteit is teruggebracht van 3500 naar 3200 mAh, waardoor eenzelfde probleem als met het reguliere model zich niet meer voor zou moeten doen. De Galaxy Note 7 werd vorig jaar van de markt gehaald omdat de batterijen in brand bleken te kunnen vliegen. De batterij van de opgeknapte variant heeft minder capaciteit dan de oorspronkelijke versie, maar voldoet wel aan nieuwe veiligheidsmaatregelen die zijn genomen na de herroeping.  Verder is de Bixby spraakassistent toegevoegd, maar zonder de speciale knop daarvoor.
  De batterijen zijn hagelnieuw. iFixit inspecteerde de nieuwe accu goed. De productiedatum gaf aan dat de accu op 20 juni was geproduceerd. Er zit nu een 3200mAh-batterij in de Fan Edition. In de oorspronkelijke Galaxy Note 7 zat een 3500mAh-batterij. Voorlopig is de Fan Edition alleen verkrijgbaar in thuisland Zuid-Korea. Er gaan echter geruchten de ronde dat Samsung een lancering buiten Korea overweegt. Samsung beslist op een later moment of de Fan Edition ook in andere landen gaat worden verkocht. De smartphone zal niet in de Verenigde Staten en India op de markt worden gebracht.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :