• Galaxy Note 7 raakte oververhit door te grote accu

  De Galaxy Note 7, die vorig jaar oktober wereldwijd werd teruggeroepen, raakte oververhit door een te grote accu.

  Brandgevaar

  Dat blijkt uit het onderzoek dat Samsung komende maandag gaat presenteren. De Wall Street Journal meldde de conclusie op basis van ingewijden. Maandag 23 januari presenteert Samsung het volledige onderzoek.

  De accu zou niet goed in de behuizing van de smartphone passen. In veel gevallen zorgde dit voor oververhitting en in sommige gevallen ontplofte de Galaxy Note 7 zelfs. Inmiddels heeft Samsung een speciaal programma opgezet om soortgelijke fabricagefouten voortaan te voorkomen. Het acht stappen-tellende programma zou voornamelijk meer tests en inspecties op het toestel uitvoeren.

  Terugroepactie

  Na enkele meldingen van accuproblemen met de Galaxy Note 7, besloot Samsung om alle toestellen terug te roepen. Door het brandgevaar was het zelfs verboden om de telefoon mee te nemen tijdens vliegtuigvluchten.

  Hoewel alle smartphones zijn teruggeroepen, zijn er volgens Verizon nog enkele duizenden Note 7's in gebruik. Zelfs nadat Verizon een update uitrolde die de Note 7 onklaar maakte, blijven een aantal smartphones in omloop. Inmiddels heeft Verizon besloten om alle uitgaande oproepen van de Galaxy Note 7 door te schakelen naar de klantenservice.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :