• GarageBand-update brengt ode aan Chinese muziek

  Apple kondigt vandaag een update op GarageBand aan. De app brengt met nieuwe instrumenten een ware ode aan de rijke historie van de Chinese muziek en is nu ook grotendeels in het Chinees vertaald. De enorme verzameling geluiden in GarageBand is nu uitgebreid met traditionele Chinese instrumenten: de pipa, de erhu en Chinese percussie. Tel daar de 300 door Apple gemaakte Chinese muziekloops bij op en gebruikers kunnen zich helemaal uitleven en de mooiste Chinese muziek maken, gewoon op hun iOS-device of Mac. GarageBand voor iOS bevat ook twee nieuwe Chinese sjablonen voor Live Loops en nieuwe opties voor het delen van muziek via populaire Chinese sociale netwerken zoals QQ en Youku. Gebruikers kunnen hun muzikale creaties daarmee eenvoudig aan hun vrienden en volgers laten horen.

  “GarageBand is wereldwijd de meest gebruikte app om muziek mee te maken. En met deze uitbreiding voegen we er de rijke historie van de traditionele Chinese muziek aan toe”, aldus Susan Prescott, vice president Product Marketing van Apple. “Met de klassieke Chinese instrumenten en nieuwe Live Loop-sjablonen die aan de GarageBand-app zijn toegevoegd, kun je nu gewoon op je iPhone, iPad of Mac muziek in Chinese stijl maken.”

  “Als muzikant zoek ik altijd naar manieren om mijn muziek te vernieuwen. GarageBand is een geweldige tool waarmee ik volop kan experimenteren en ter plekke nieuwe elementen aan mijn nummers kan toevoegen”, aldus de bekroonde artiest JJ Lin. “De nieuwste versie van GarageBand is echt geweldig. Met de traditionele Chinese instrumenten en de gloednieuwe loops kan ik traditionele en moderne klanken combineren en zo een compleet nieuwe muziekstijl ontwikkelen.”

  De pipa, erhu en Chinese percussie-instrumenten in GarageBand kunnen met Multi-Touch op een iPhone of iPad worden bespeeld. Op een Mac gebruik je daarvoor ‘Muzikaal typen’ of sluit je een extern USB-keyboard aan. Bij elk instrument kun je verschillende speelstijlen kiezen. Zo kun je bij de pipa vlug tokkelen en de toonhoogte aanpassen. Bij de erhu kun je trillers, voorslagen en glissando kiezen, waarmee het ook voor een beginner heel eenvoudig wordt om overtuiging en expressie in zijn muziek te leggen. Op een iPhone kun je bij de erhu en pipa 3D Touch gebruiken om het vibrato en de intensiteit dynamisch te regelen. Bij zowel de pipa als de erhu is Autoplay mogelijk. Door een willekeurig akkoord te spelen, ontstaat een volle en rijke muzikale uitvoering. De app bevat daarnaast een verzameling Chinese percussie-instrumenten, zoals drums, woodblocks, bekkens en gongs.

  Aan de Chinese muziekbibliotheek zijn ook nog eens 300 Apple loops toegevoegd, met allerlei verschillende instrumenten en stijlen, waaronder guzheng, dizi, yangqin en Peking-opera. Deze loops kunnen worden gecombineerd met Chinese instrumenten in GarageBand om zo muziek in traditionele stijl te maken of juist compleet nieuwe stijlen te bedenken. GarageBand voor iOS ondersteunt ook Live Loops, waarmee je op een nieuwe en intuïtieve manier muziek kunt maken. Om loops met instrumenten en samples toe te voegen, tik je gewoon op de cellen en kolommen in het overzichtelijke raster. Deze update bevat twee nieuwe Chinese Live Loops-rastersjablonen: een traditionele en een moderne. Deze bieden een keur aan Chinese instrumenten en percussie die allemaal via het Live Loops-raster te bespelen zijn.

  Ook aan de vertaling is gewerkt: alle geluiden, loops en instrumenten in de app zijn nu vertaald in het Chinees (vereenvoudigd en traditioneel).

  Prijzen en beschikbaarheid
  Huidige gebruikers kunnen GarageBand 2.1.1 voor iOS en GarageBand 10.1.2 voor Mac vanaf vandaag gratis downloaden. GarageBand is ook gratis beschikbaar op alle nieuwe iOS-devices en Macs. Iedereen met een ouder, niet in aanmerking komend device kan de app voor € 4,99 kopen in de App Store en de Mac App Store. Gebruikers in Groot-China krijgen de nieuwe functies in iOS en OS X automatisch te zien zodra ze de app bijwerken. Buiten Groot-China komen de nieuwe functies in OS X ook automatisch beschikbaar. Op iOS-devices kunnen ze worden ingeschakeld via het menu met geavanceerde instellingen. 

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags :
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :