• Gelekte code bevestigt gezichtsherkenning in nieuwe iPhone

  De iPhone 8, het verjaardagstoestel van Apple, krijgt verschillende nieuwe functies. Ontwikkelaar Steve Troughton Smith heeft de code van Apple HomePod, waarin je zowat alle codebases van iPhones terugvindt, doorzocht en de woorden ‘BKFaceDetect’ ontdekt. Alles lijkt er dan ook op te wijzen dat de iPhone gezichtsherkenning krijgt.

  HomePod

  Apple rolde gisteren per ongeluk de firmware van de HomePod uit, waarna verschillende ontwikkelaars onmiddellijk de code begonnen te doorzoeken. Smith tweet over de vondst van ‘BKFaceDetect’ en beweert dat de functie niet echter kan worden dan deze code zonder dat je de smartphone daadwerkelijk in je handen hebt.

  Eerder raakte al bekend dat Apple een infraroodcamera aan zijn toestel wil toevoegen. Met deze camera kan je iPhone je gezicht nog steeds herkennen wanneer het donker is. Bovendien rapporteert Bloomberg dat Apple de camera wil gebruiken voor 3D-gezichtsscanning.

  Scherm

  Behalve de verwijzing naar gezichtsherkenning vonden de onderzoekers eveneens een beeld in de code. Op het beeld is een iPhone te zien met een scherm dat bijna de volledige voorkant van het toestel inneemt. De schermranden van de smartphone zijn erg dun en het scherm gaat rond de speaker en sensoren die je bovenaan het toestel terugvindt. Een home-knop is nergens te bekennen.

  Speculaties rond de iPhone 8 doen al enige tijd de ronde. Zo zijn er sterke aanwijzingen dat Apple voor het eerst een OLED-scherm gaat gebruiken. Bovendien werd er eerder al gefluisterd dat de Home-knop geen lang leven meer is beschoren en dat de nieuwe iPhone een USB-C-poort krijgt in plaats van een Lighting-poort.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :