• Gerucht: Apple rust iPads vanaf 2018 uit met buigbaar oledscherm

  Apple zou vanaf 2018 iPads willen uitrusten met oledschermen die mogelijk ook buigbaar zijn. Die maken een geheel nieuw ontwerp voor de tablets mogelijk, zo zegt de over het algemeen betrouwbare analist Ming-Chi Kuo.

  Met een buigbaar scherm is een nieuw ontwerp mogelijk met veranderingen in 'gebruikersgedrag', meldtMacRumors op basis van een rapport van de analist, die in het verleden vaak heeft bewezen over kloppende informatie te beschikken. Vermoedelijk duidt Kuo daarmee op bijvoorbeeld opvouwbare modellen, die daarmee een groter scherm in een kleiner ontwerp mogelijk maken.

  Als de iPads oledschermen krijgen, zullen ze iPhones volgen in die trend. Er gaan al lang geruchten over dat Apple vanaf 2017 voor zijn smartphones dergelijke schermen gaat gebruiken, die concurrenten als Samsung al jarenlang toepassen in smartphones. Met de komst van Googles vr-platform Daydream lijkt het erop dat vrijwel alle high-end Android-smartphones een oledscherm gaan krijgen.

  Als Apple overstapt op oledschermen voor tablets en smartphones, is het niet het eerste product van Apple met die schermtechnologie. De Apple Watch heeft al een oledscherm, terwijl het gerucht gaat dat een nieuwe MacBook Pro die eind dit jaar moet verschijnen de functietoetsen vervangt voor een oledscherm.

  Voor het zover is, zou Apple een iPad Pro 2 uitbrengen met 12,9"-scherm en iPad Pro met 10,5"-scherm. Beide hebben vermoedelijk een Apple A10X-soc. Daarnaast zou er nog een goedkopere iPad verschijnen met 9,7"-scherm en vermoedelijk een A9X-soc. Kuo zegt niets over de kleinere 7,9"-serie van iPad Mini's.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :