• Google Nexus 4 krijgt ondersteuning voor Android 7.1 via CyanogenMod

  Het ontwikkelteam achter CyanogenMod 14 heeft een eerste versie uitgebracht voor de Nexus 4. Dat betekent dat gebruikers van de inmiddels vier jaar oude smartphone binnenkort kunnen beschikken over Android 7.1. Google stopte de softwareondersteuning al enige tijd geleden.

  De eerste builds voor de custom rom staan inmiddels op de website van CyanogenMod, de ontwikkelcommunity waaruit het bedrijf Cyanogen is voortgekomen. Vooralsnog draagt de software het label 'experimenteel', waardoor het waarschijnlijk nog niet stabiel genoeg is voor dagelijks gebruik. Door ontwikkeling is het echter aannemelijk dat er op termijn een werkbare versie verschijnt.

  Met de beschikbaar gestelde builds van CyanogenMod 14 krijgt de Nexus 4 de beschikking tot een op Android 7.1 gebaseerd besturingssysteem. De officiële software is bijgewerkt tot Android-versie 5.1.1, die ongeveer anderhalf jaar geleden uitkwam. Google bracht de Nexus 4 ongeveer vier jaar geleden op de markt, wat het bijzonder maakt dat CyanogenMod nog een rom voor deze smartphone uitbrengt.

  Niet alleen de Nexus 4 is meegenomen in de nieuwe ronde Android-builds. Ook de LG G3 en de Sony Xperia M hebben ondersteuning gekregen voor CyanogenMod 14.1. Begin deze maand kwamen de eerste nightlies uit van CyanogenMod-versie 14.1, waarbij toen nog de nadruk op ondersteuning van relatief nieuwe smartphones lag.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :