• Help Mijn Accu Laptop Laadt Niet Op ! Waardoor Komt Dit En Wat Moet Ik Doen?

  Help: de accu van mijn laptop laadt niet op!

  Stel: de hele familie maakt zich klaar voor een gezellig avondje Netflix. U heeft de lekkere hapjes en dito drankjes al in huis gehaald en bent vast van plan om gezellig met zijn allen op de bank uw favoriete serie te volgen. U doet dit makkelijk op uw laptop, want dan hoeft u niet in de buurt van een stopcontact te zitten. U heeft uw laptop enkele uren van tevoren laten opladen, zet deze op de perfect plaats in huis en wat blijkt … uw laptop doet het niet zonder elektriciteit. Het probleem: de accu van de laptop laadt niet op.

  Redenen waarom de accu van uw laptop niet oplaadt

  Als de accu van uw laptop niet oplaadt, denkt u waarschijnlijk meteen dat deze defect is. Er kunnen echter nog meer redenen zijn waarom de laptop accu niet oplaadt: een defecte adapter, gebruik van een verkeerde oplader, problemen met het besturingssysteem van de laptop, enz. …
  De bekabeling zit niet goed vast.
  Controleer eerst en vooral, voor u zich zorgen maakt over een defecte accu, een defecte adapter of problemen met het besturingssysteem van uw laptop, of de kabel van de adapter naar het stopcontact of de kabel van de adapter naar de laptop goed vastzitten. Het klinkt misschien wat al te eenvoudig, maar het kan gebeuren dat deze kabels niet goed vastzitten en dat dit de reden is waarom de accu van uw laptop niet oplaadt.
  Heeft u dit goed gecontroleerd en zitten alle kabels vast zoals deze horen vast te zitten, dan is er jammer genoeg meer aan de hand. Toch is dit nog altijd geen reden tot paniek. Ga rustig alle andere mogelijkheden na. Voor de meeste problemen is er wel een oplossing te vinden.
  De juiste oplader.
  De meeste gezinnen hebben meerdere laptops en opladers in huis. Onder het motto: ‘men weet nooit wanneer dit nog eens van pas komt’, houden heel wat mensen hun oude opladers bij. Wat betreft een laptop is het echter geen goed idee om oude opladers te gebruiken. Laptop opladers werden meestal ontworpen voor de betreffende laptop. Deze kunnen eventueel voor een andere laptop gebruikt worden, maar vaak is hier een andere aansluiting voor nodig. Als u een oplader gebruikt die niet specifiek voor uw laptop geschikt is, dan kan het gebeuren dat deze niet optimaal oplaadt door een verschil in ampère of in volt.
  Pas ook op met goedkope nepopladers. Deze goedkope opladers zijn vaak niet ontworpen om tegemoet te komen aan de nodige energievereisten om uw laptop op te laden en vaak leveren deze geen stabiele stroom. Dit kan uw laptop beschadigen en houdt ook veiligheidsrisico’s in. Is uw oplader defect, dan koopt u beter een nieuwe oplader van het originele merk. U betaal er iets meer voor, maar bent wel verzekerd van een goede oplader die uw accu of laptop niet zal beschadigen.
  De accu is defect.
  Als de accu van uw laptop niet meer oplaadt, dan kan deze natuurlijk ook gewoon defect zijn. De prestaties van een laptop accu nemen na verloop van tijd af. Bij een nieuwe laptop zal uw accu opladen zoals het hoort en zult u lange tijd gebruik kunnen maken van uw laptop, zonder dat u op zoek moet gaan naar een stopcontact. Naarmate uw laptop ouder wordt, zult u merken dat het langer gaat duren voor uw accu helemaal opladen is en dat uw accu sneller leeg is dan vroeger.
  Een accu van een laptop, net zoals de meeste accu’s trouwens, gaat niet eeuwig mee. Een juist gebruik van uw laptop en laptop accu kan de levensduur echter aanzienlijk verlengen.
  Heeft uw laptop accu de geest gegeven en is dit de reden waarom deze niet meer oplaadt, koop dan nog niet meteen een nieuwe laptop accu. Een laptop accu kunt u op verschillende manieren repareren, hetzij door middel van speciale softwareprogramma’s, hetzij door zelf manueel in te grijpen.
  Hoe u uw laptop op een correcte manier moet gebruiken zodat u de levensduur van uw accu kunt waarborgen of hoe u een defecte accu weer tot leven kan brengen, komt in het artikel ‘Laptop accu repareren’ uitgebreid aan bod.
  De adapter of de kabels zijn defect.
  Ook een defecte adapter of defecte kabels kunnen een reden zijn waarom de accu van uw laptop niet meer oplaadt. Als uw accu oplaadt met een andere adapter, dan moet u niet langer zoeken naar het probleem en zal alleen de adapter defect zijn. Als u een nieuwe adapter koopt, let er dan op dat deze hetzelfde aantal ampère en volt heeft als uw eigen adapter en ga ook hiervoor liever niet voor goedkope nep adapters.
  De adapter ingang van de laptop is defect.
  De plaats waar de adapter aangesloten wordt op de laptop is een kwetsbaar punt van de laptop. Dit kan makkelijk beschadigd worden als er niet voorzichtig mee omgegaan wordt. Pruts in geen geval zelf in deze uitgang, maar laat deze nakijken door een specialist ter zake.
  Problemen met het besturingssysteem van de laptop.
  Ook problemen met het besturingssysteem van de laptop kunnen ervoor zorgen dat de accu niet oplaadt. Het kan gebeuren dat de laptop uw oplader om een of andere reden niet meer herkent. U begrijpt vast wel dat dit een vrij ernstig probleem is. In de meeste gevallen zal u hiervoor zelf geen oplossing kunnen vinden en de kans is ook groot dat zelfs een computerspecialist dit niet zal kunnen oplossen. Is dit in bepaalde gevallen toch mogelijk, dan zal dit helaas een grote kost betekenen.
  In deze rubriek ‘Accu laptop laadt niet op’ hebben we u een overzicht proberen te geven van alle redenen waarom het opladen van de accu van uw laptop soms fout loopt. Verschillende redenen kunnen hiervan de oorzaak zijn. Als u goed zorg draagt voor de accu van uw laptop, dan kan u de meeste problemen voorkomen en de levensduur van de accu verlengen.

  Zo krijgt u uw laptop accu weer voor 100% aan de praat

  Als een accu het laat afweten of als deze niet goed meer werkt, dan kunt u met ons accu revisie programma leren hoe u deze weer voor de volle 100% aan de praat krijgt. Hierin bespreken we immers hoe u uw oude mobieltje, laptop, auto, tractie-accu, accu’s voor golfkarren, boten, vorkliften en tal van andere accu’s weer nieuw leven kan inblazen.
  Het programma bestaat uit een serie van stap-voor-stap handleidingen die u laten zien hoe u vrijwel elk type accu kunt reviseren. Elke handleiding staat vol met foto’s en schema’s, zodat u niet alleen kunt lezen wat u precies moet doen… maar dat u ook precies ziet wat u moet doen!

  MOTOROLA SNN5955A voor XT1526 XT1528 Moto E XT1527 2nd Li-ion 2240mAh 3.8V
  DELL T54FJ voor Dell Latitude E6420 E6520 Li-ion 60WH 11.1V
  ADS-40FSG-19 laptop adapter voor LG E1948S E2242C E2249 E1948 PC
  DELL T54FJ voor Dell Latitude E6420 E6520 Li-ion 60WH 11.1V
  MOTOROLA EZ30 voor Motorola Google Nexus 6 XT1100 XT1103 XT1115 Li-ion 3025mAh 3.8V
  HSTNN-CA27 646212-001 645509-002 laptop adapter voor HP Mini 5101 Ultrathin 19.5V 7.7A
  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :