• Het probleem met de glanzend zwarte iPhone 7

  Apple heeft gisteren met veel bombarie de nieuwe iPhone 7 en 7 Plus voorgesteld. Die lijken uiterlijk sterk op de vorige generatie, maar zijn voortaan waterdicht, hebben niet langer een koptelefoonaansluiting en de 7 Plus heeft een dubbele camera. Bovendien komen ze in twee nieuwe ‘premium’ kleuren. Ik zeg premium omdat de iPhones in mat en glanzend zwart alleen beschikbaar zullen zijn in versies met 128 GB of 256 GB. Er is in deze kleuren geen startmodel met 32 GB.

  Wie een zwarte iPhone wil, is minstens 879 euro kwijt voor de kleine versie en 1.019 euro voor de grote. Als je zoveel geld voor een smartphone neertelt om hem in een specifieke kleur te krijgen, wil je daar natuurlijk ook mee kunnen uitpakken. Wie de iPhone 7 in het glanzende ‘gitzwart’ verkiest, komt dan voor een lastig dilemma te staan. Een glanzende afwerking moet er cool en sexy uitzien, maar is vooral een gigantische magneet voor vingerafdrukken, vuil en krassen. Een gitzwarte iPhone 7 is een voortdurende herinnering van al je tekortkomingen. Elke kras in de telefoon is een teken van je onvoorzichtigheid, elke smerige veeg een symbool van je slordigheid en vettige vingers.

  Apple waarschuwt er zelfs expliciet voor op zijn website. In de kleine lettertjes op de pagina van de iPhone 7 lezen we het volgende:

  2. De glanzende afwerking van de gitzwarte iPhone 7 is het resultaat van een proces met 9 stappen waarbij het materiaal zeer zorgvuldig wordt geanodiseerd en gepolijst. De buitenkant is net zo hard als bij andere geanodiseerde Apple producten, maar de glanzende laag kan na verloop van tijd minuscule doffe gebruikssporen vertonen. Als je dit wilt voorkomen, raden we je aan om je iPhone te beschermen met een van de vele verkrijgbare hoesjes.

  Kortom: de iPhone 7 is krasgevoelig. Het scherm van de iPhone 7 is weliswaar gemaakt van krasbestendig Gorilla Glass, maar de rest van de smartphone is dat niet. Wil je geen schade aan je splinternieuwe iPhone, dan koop je best een beschermend hoesje. Waarom heb je dan extra betaald voor dat glanzend zwart, als mensen niet eens kunnen zien hoe cool je bent? Misschien dan toch maar kiezen voor de versie in mat zwart. Die komt zonder disclaimer en houdt de illusie van je perfecte zelf in stand.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :