• HMD zal naast smartphones ook Nokia-tablets gaan maken

  Het Finse bedrijf HMD zal naast smartphones ook tablets met de merknaam Nokia gaan maken. Nokia maakte dit bekend nu de deal tussen het bedrijf en HMD is ingegaan. De eerste HMD-telefoons en -tablets met komen volgend jaar.

  De licentie loopt tien jaar, zeggen beide bedrijven. Niet alleen de smartphones en tablets, maar ook de goedkope mobieltjes komen onder verantwoordelijkheid van HMD Global. HMD heeft een pagina op de website van Nokia gekregen om zijn producten te laten zien.

  Inmiddels heeft HMD ook zijn team bij elkaar. Van de genoemde topmensen is een overgrote meerderheid afkomstig van Nokia en Microsoft Mobile. De enkelen die geen ervaring hebben bij de voormalige Finse marktleider komen veelal bij concurrenten vandaan, zoals Motorola en HTC.

  De eerste smartphones met de merknaam Nokia erop die HMD ontwikkelt, verschijnen in de eerste helft van 2017. De tablets moeten snel volgen. Nokia verdween in 2014 als merknaam van smartphones, toen het Finse bedrijf na de overname overschakelde op Lumia als merknaam. Op de goedkope mobieltjes bleef toen wel Nokia staan. Microsoft heeft de licentie op de merknaam Nokia voor mobieltjes aan HMD verkocht, de fabriek in Vietnam kwam in handen van Foxconn.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :