• Hoe kan het dat mijn laptop niet meer oplaadt?

  Een laptop die niet meer oplaadt is een veel voorkomend probleem.  Dit probleem kan enkele redenen hebben: Soms wil de laptop niet meer laden doordat de (laptop) adapter kapot is. Gelukkig is een nieuwe adapter voor een paar tientjes al te krijgen (wilt u weten wat de adapter voor uw laptop kost? Ga naar de wizard en vind uw adapter!) Ook een kapotte accu kan er soms  voor zorgen dat de laptop niet meer wil opladen. Als laatste kan er wat kapot zijn in de laptop zelf. Gelukkig komt deze laatste variant niet zo heel vaak voor.

  Meestal laadt een laptop niet meer doordat de adapter van de laptop kapot is. Dit is op een aantal manieren te detecteren. Ten eerste heeft een groot gedeelte van de adapters een lampje. Als dit lampje brandt, mag men er vanuit

  gaan dat de adapter zelf nog goed werkt. Ook kan de adapter kapot zijn door een kabelbreuk. Als dit het geval is heeft u dit meestal al even zien aankomen. De laptop verliest af en toe de verbinding met de adapter. Als u wat heen en weer beweegt met de kabel kunt u vaak detecteren waar de breuk zit. Het vervangen van kabels is alleen nuttig als dit de 3 punts (of soms 2 punts) voedingskabel vanaf het stopcontact naar de adapter betreft. Het stukje kabel dat van het adapterblokje naar de laptop loopt is vrij lastig te vervangen, en het loont meestal de moeite niet, aangezien u bij ons en enkele andere aan aanbieders voor enkele tientjes al een nieuwe adapter hebt.

  Soms kan een kapotte accu er voor zorgen dat een laptop niet meer wil opladen (of soms zelfs helemaal niet meer werkt). Gelukkig is een accu niet essentieel voor de werking van een laptop. Uitvinden of de accu kapot is kan dan ook makkelijk door de laptop aan de voeding te leggen en de accu uit de laptop te halen.

  De laptop zelf kan ook kapot zijn. Een probleem dat ik enkele keren voorbij heb zien komen is dat het aansluitingspinnetje in de laptop is afgebroken. Meestal zult u het al wel gemerkt hebben als dit is gebeurd. De connector gaat opeens te makkelijk in de laptop en u voelt hierbij geen weerstand. Een afgebroken pinnetje is vaak

  makkelijk te zien door even met een zaklampje in het gaatje te schijnen waar u normaal de connector in steekt. Het vervangen van deze pin is vaak nog wel rendabel. Het onderdeel kost niet veel en met zo’n 2 uur arbeidsloon bent u er meestal wel. Het verhelpen van een afgebroken pin kan bij bijna elke computerwinkel. Laat u van te voren wel informeren wat de kosten hiervoor zijn. Als de pin niet is afgebroken is het vaak lastig om uit te vinden of de adapter kapot is of de laptop kapot is.

   

   

  FSP180-50PLA laptop adapter voor FSP FSP180-50PLA Power Supply 220w

  ADS-40FSG-19 laptop adapter voor LG E1948S E2242C E2249 E1948 PC

  A150A11DL 775626-002 laptop adapter voor HP 150W Slim Cord ZBook 15 G3,W2Y15PA Mobile Workstation PC

  776620-001 laptop adapter voor HP ZBook Studio G3

  1513,1512 laptop adapter voor Microsoft 24W Charger Surface 2 Windows RT,PC

  ADVENT U40-4S2200-G1L3 voor Advent 9115 5301 serie

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :