• Hoe krijg ik mijn computer weer snel?

  Voor de hand liggend

  Het klinkt misschien te simpel voor woorden, maar veel mensen staan er niet bij stil dat een computer een gemiddelde houdbaarheidsdatum heeft van zo'n 4 jaar. Bedenk jezelf, heb ik de pc al langer en wordt het dan niet eens tijd voor een nieuwe?

  Je kunt daarmee ontzettend veel rompslomp en tijd besparen door dingen te doen die na een maand weer voor hetzelfde resultaat zorgen.

   

  Virus scanners

  Er wordt nogal eens vergeten dat virussen een computer ook ontzettend traag kunnen maken. Heb je wel een goede virusscanner draaien? Heb je wel eens een volledige scan gedaan? Zo nee, misschien is je PC wel trager geworden omdat het getroffen is door een virus.

   

  Services.msc

  Ga eens naar het Start menu van Windows en type daar eens in SERVICES.MSC je kunt dan de services die op je pc draaien bekijken. Met de rechtermuisknop kun je de settings ervan bewerken. Misschien heb je helemaal geen printer aangesloten maar start je de services ervoor wel op? of een fax? er zijn veel sites op Internet te vinden die je helpen met de details.

   

  Het aantal geïnstalleerde programma's

  Veel mensen installeren van alles op de computer, maar nog meer mensen de-installeren vrijwel niets. De snelheid die je terug kunt winnen door programma's die je toch niet meer gebruikt, is soms opzienbarend. Dat heeft ook te maken met het registerbestand. Wat ons brengt op het volgende wat je kunt doen.....

   

  Registerbestand checken

  Het beste is om hiervoor een tool te installeren die dat automatisch regelt, zo kun je nutteloze verwijzingen uit het register halen, of tegenwoordig zelfs het registerbestand comprimeren.

   

  Operating System er nieuw opzetten

  Een hele goede manier om je computer weer een stuk sneller te krijgen is het formatteren en gewoon het Operating System er in zijn geheel opnieuw op te zetten. In principe is het een wat rigoureuze manier van de hierboven genoemde mogelijkheden.

   

  Nieuwe gebruiker aanmaken

  Het klinkt wat onlogisch maar het werkt vaak wel, het is erg makkelijk als je 'even snel snelheid moet hebben'.

  Maak gewoon een nieuwe gebruiker aan. Om sommige redenen die niet altijd te verklaren zijn is een nieuwe gebruiker aanmaken de oplossing om snel tot je bestanden op de C:\ of D:\ schijf te komen.

  Vooral als de PC bijna onwerkbaar is geworden maar je wilt alleen even de bestanden van de C:\ of D:\ schijf veiligstellen op een Hard Disk Drive kan het een simpele maar geniale snelle oplossing zijn om je computer weer snel werkend te krijgen.

  Defragmenteren

  Met de snelle harde schijven van tegenwoordig (SSD's) werkt het niet, maar met de SATA schijven kan het nog altijd voor wat snelheid zorgen.

   

  Geheugen bijkopen of een nieuwe processor inzetten

  Dit kan zeker voor snelheidswinst zorgen, maar inherent moet je dan wel het Operating System opnieuw installeren.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :