• Huawei kondigt de Mate 9 aan

  Huawei heeft de Mate 9 aangekondigd. De smartphone van Huawei heeft net als zijn voorgangers uit de Mate serie een enorm schermformaat: 5,9 inch. Maar ook de dubbele camera, nieuwe processor en forse accucapaciteit vallen op. De Mate-serie is de smartphone van Huawei die voor een wat zakelijkere doelgroep is bedoeld, maar ook uitstekend geschikt is voor wie een high-end toestel verkiest met een groot scherm. Het scherm heeft een doorsnee van 5,9 inch, zo’n 15 centimeter. Een fractie kleiner dan z’n voorganger, de Mate 8. Maar nog steeds een flink stuk groter dan de OnePlus 3, Pixel XL en iPhone 7 Plus, die allemaal een schermdoorsnee van 5,5 inch hebben. Het scherm heeft overigens een full-HD resolutie.

  Accu

  Een groot toestel heeft ruimte voor een grotere accu. Die van de Mate 9 heeft dan ook een opvallend grote accucapaciteit: 4.000 mAh. Bovendien heeft Huawei de smartphone uitgerust met een technologie waarmee het toestel snel moet opladen. Deze SuperCharge-technologie moet het toestel binnen twintig minuten van genoeg vermogen voorzien om een dag mee te gaan. Binnen 90 minuten is het toestel volledig opgeladen.

  Tevens is de Mate 9 het eerste toestel dat op een nieuwe chipset van Huawei draait: de Kirin 960. Huawei is een van de weinige smartphonefabrikanten die zijn eigen chips ontwikkelt. Deze nieuwe generatie heeft een kloksnelheid van 2,4 GHz.

  Dubbelziend

  Net als de Huawei P9, die in het voorjaar verscheen, heeft de Mate 9 een dubbele camera aan boord, die ietsje verbeterd is ten opzichte van de P9. Deze camera maakt gebruik van dezelfde technologie, waarbij een monochrome cameralens en een gewone cameralens samenwerken om zo beter in staat te zijn diepte te herkennen en kleuren weer te geven. Hiervoor is Huawei ook dit keer weer de samenwerking aangegaan met fotografiemerk Leica.

  Emui

  In veel reviews van Huawei-smartphones moet de Android-skin Emui het ontgelden, omdat er teveel aan gerommeld was en het uiterlijk teveel afgeleid is van iOS. Huawei heeft deze skin ook onder handen genomen. Versie 5.0 van Emui zou meer van Android 7.0 in tact moeten laten en er is flink ingezet op het efficiënt (energiezuinig) laten draaien van apps.

  De Huawei Mate 9 verschijnt op 21 november in Nederland voor zo’n 699 euro. De smartphone is beschikbaar in de kleuren grijs, wit, zilver, goud en bruin.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :