• Huawei P10 krijgt gekromd scherm en ondersteuning voor draadloos laden

  De Huawei P9 is alweer enige tijd beschikbaar en dat betekent dat zijn opvolger, de Huawei P10, ook enige tijd in ontwikkeling is. Recentelijk zagen we een foto verschijnen waarop een prototype van de P10 zou zijn te zien en vandaag is er nog meer informatie verschenen over het uiterlijk en de features van het toekomstige vlaggenschip.

  Huawei P10

  Gekromd scherm

  Een Chinese Weibo-gebruiker claimt te weten dat de Huawei P10 in 2017 wordt geïntroduceerd met een gekromd scherm, zoals we die bijvoorbeeld kennen van de Edge-telefoons van Samsung. De Huawei P10 zal overigens niet de eerste smartphone van het bedrijf zijn met een dergelijk scherm, want de Mate 9 Porsche Design heeft eveneens een gekromd display. Volgens de informatie zijn er momenteel twee versies van de P10 in ontwikkeling, een met een vlak scherm en de ander met een gekromd scherm.

  Een andere verandering ten opzichte van de huidige P9 is dat de vingerafdrukscanner is verplaatst naar de voorkant, vermoedelijk geïntegreerd in een thuis-knop. Huawei volgt daarmee het voorbeeld van andere fabrikanten, hoewel er sterke geruchten gaan dat Apple en Samsung plannen hebben om de vingerafdrukscanner rechtstreeks in het scherm te integreren.

  Ondersteuning voor draadloos laden

  De Huawei P10 biedt mogelijk ook ondersteuning voor draadloos laden. Mocht dit gerucht blijken te kloppen, dan is de kans groot dat de behuizing niet volledig is vervaardigd van aluminium, omdat dit een negatieve invloed heeft op het magnetische veld dat vereist is voor het laden. Het is nog onbekend of Huawei hiervoor een oplossing heeft bedacht of dat de achterkant (deels) van plastic of glas is gemaakt.

  Het vlaggenschip van Huawei zou volgens eerdere geruchten worden aangedreven door de Kirin 960-soc met een Mali G71-gpu en 6GB werkgeheugen. Aan de achterzijde zal naar alle waarschijnlijkheid een dubbele camera zijn te vinden, vergelijkbaar met die van de P9 en Mate 9. Verder wordt er gesproken over een 8-megapixelfrontcam, een nieuwe interface gebaseerd op Android 7.1 Nougat en 256GB opslaggeheugen.

  De verwachting is dat de Huawei P10 ergens in de lente wordt aangekondigd en uitgebracht.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :