• Hulp bij afwijkende specificaties van laptop accu's

  Een laptop accu heeft 3 belangrijke eigenschappen die kunnen verschillen. Deze zijn het Voltage (V), het (Milli)ampère-uur (mAh of Ah) en het Wattuur (wH). Deze waarden betekenen het volgende.

   

  Het voltage, uitgedrukt in V, geeft de spanning aan die de laptop accu levert. Deze mag een verschil vertonen tot 0,5 volt zonder dat dit voor compatibiliteitsproblemen zorgt. Bij een groter verschil is het aan te raden te zoeken naar een laptop accu met hetzelfde voltage. Indien wij deze niet aanbieden kunt u contact opnemen met ons of de laptop accu geschikt is. In sommige gevallen is een laptop accu zelf regulerend qua voltage en kan een laptop accu met een hoger voltage gebruikt worden.

   

  Het ampère-uur, uitgedrukt in mAh of Ah, geeft de maximale lading van de laptop accu aan. Hoe hoger dit getal is, hoe langer de accu de laptop van stroom kan voorzien zonder geladen te hoeven worden. Accu's met een aanzienlijk hoger ampère-uur hebben meer cellen en zijn vaak duurder in de aanschaf. Een verschil in ampère-uur heeft nooit invloed op compatibiliteit van de accu met uw laptop.

   

  Het wattuur, uitgedrukt in Wh, is een combinatie van voltage en milliampère-uur. U kunt het berekenen door het voltage te vermenigvuldigen met het ampère-uur. Soms wordt in plaats van ampère-uur het wattuur aangegeven. In dat geval geldt voor wattuur hetzelfde als voor ampère-uur en kan het nooit de compatibiliteit van de accu met uw laptop beïnvloeden.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags :
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :