• iPhone 7 of 7 Plus kopen? Hier kun je terecht

  Het Apple-evenement stond afgelopen woensdag in het teken van de nieuwe iPhones, maar wat maakt deze toestellen nou zo uniek en waarom moet je overwegen om ze te kopen? De iPhone 7 en 7 Plus zien er bijvoorbeeld niet veel anders uit dan de twee voorgaande generaties, terwijl we niet eens in een tussenjaar zitten met een S-versie. Gedurende de presentatie leek Apple CEO Tim Cook zich nergens zorgen over te maken en zei hij weinig verrassend dat dit de beste iPhones ooit gemaakt zijn.

  iPhone 7 en 7 Plus

  We moeten toegeven dat het voor Apple ook steeds lastiger wordt om veel indruk te maken, want in de maanden voorafgaand aan de introductie lekte vrijwel alle informatie over de iPhone 7 en 7 Plus uit. Wanneer we alle veranderingen op een rij zetten dan beginnen we langzaam te zien waarom de nieuwe toestellen zeker het overwegen waard zijn. Wij hebben voor jou daarom de zeven beste features van de iPhone 7-serie geselecteerd.

  Nieuwe camera’s

  Apple introduceerde voor de iPhone 7 Plus een geheel nieuwe cameramodule met twee 12 megapixelcamera’s; de iPhone 7 is uitgerust met een enkele 12 megapixelcamera. Beide zijn voorzien van optische beeldstabilisatie, een diafragmaopening van f/1.8 (en f/2.8 voor de tweede camera van de Plus-versie) en een lens bestaande uit zes elementen. De grotere diafragmaopening zorgt ervoor dat er meer licht op de sensor valt, waardoor foto’s en video’s meer details bevatten en ook zijn de prestaties bij weinig licht aanzienlijk beter.

  De dubbele camera van de iPhone 7 Plus beschikt over een telelens en een wijdhoeklens, waarmee je 2x optisch kan zoomen en 10x digitaal zonder veel kwaliteitsverlies. Er is ook een nieuwe led-flitser ontwikkeld met in totaal vier led’s, twee warm en twee koud. Deze flitser levert 50 procent meer licht dan flitser op de iPhone 6s. Verder komt Apple later dit jaar met een software-update om een bokeh effect te creëren met de camera van de Plus-versie en ook is er ondersteuning aanwezig voor het raw-formaat.

  Meer opslaggeheugen

  Het heeft even geduurd maar Apple heeft eindelijk afscheid genomen van het model met slechts 16GB opslag. De iPhone 7-serie wordt aangeboden met 32GB, 128GB of 256GB aan opslaggeheugen, een verdubbeling ten opzichte van de modellen van vorig jaar. De prijzen liggen iets hoger maar dat is veroorzaakt door de huidige wisselkoers.

  Water- en stofdicht

  Voor het eerst in de geschiedenis van Apple heeft de iPhone een IP67-rating gekregen. Dat betekent dat de iPhone 7 en 7 Plus 30 minuten lang kunnen worden ondergedompeld in 1 meter diep water zonder schadelijke gevolgen. Helaas valt waterschade echter nog niet onder de garantievoorwaarden van het bedrijf, blijf dus opletten.

  Grotere accu’s

  Over de capaciteit van de iPhone 7- en iPhone 7 Plus-accu liet Apple niets los, maar het bedrijf bevestigde wel dat beide telefoons langer dan alle andere iPhones meegaan. De iPhone 7 heeft een accuduur die twee uur langer is dan de van de iPhone 6s; de iPhone 7 Plus weet het een uur langer uit te houden dan zijn voorganger.

  Betere prestaties

  Onder de motorkap van de iPhone 7-serie vinden we de nieuwe Apple A10 Fusion-soc, die ongeveer 40 procent sneller is dan de A9. Het is de eerste quadcore chip voor de iPhone en het concept is vergelijkbaar met de big.LITTLE-architectuur van ARM. De chipset beschikt over twee krachtige cores en twee zuinige cores voor simpele taken. Volgens Apple is de grafische processor in sommige gevallen zelfs drie keer zo snel dan de gpu van de iPhone 6, terwijl het slechts de helft aan stroom verbruikt. Het zou daarom mogelijk zijn om console-achtige games te ontwikkelen voor de nieuwe toestellen. De A10-soc wordt bijgestaan door 2GB RAM op de iPhone 7, terwijl de iPhone 7 Plus is voorzien van 3GB RAM vanwege de geavanceerde camera.

  Ontwerp

  Het uiterlijk van de iPhone 7 en 7 Plus is in vergelijking met zijn twee voorgangers grotendeels ongewijzigd gebleven. De opvallendste veranderingen zijn de grotere camera’s, de aangepaste antennestrepen en de twee nieuwe kleuren. Er kan voor het eerst een keuze worden gemaakt uit matzwart of glanzend gitzwart, waarbij de laatste optie alleen beschikbaar is voor de modellen met 128GB of 256GB aan opslag. De thuisknop is voor het eerst drukgevoelig en simuleert een klik door middel van haptische feedback. Daarnaast is de 3,5mm-koptelefoonaansluiting verwijderd, echter levert Apple standaard een setje Lightning Earpods mee om de pijn te verzachten en met de Lightning naar 3,5mm-adapter kun je gewoon je ‘oude’ koptelefoon blijven gebruiken.

  Stereo speakers

  Op de plek waar eerder de koptelefoonaansluiting was te vinden heeft Apple een tweede speaker geplaatst. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus kunnen daardoor stereo-geluid weergeven. Apple introduceerde ook draadloze AirPods, echter zijn deze optioneel verkrijgbaar voor de adviesprijs van 179 euro. De AirPods kunnen vijf uur lang muziek afspelen en worden automatisch opgeladen wanneer je ze weer in de case plaatst.

   

   

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :