• iPhone 8 kan draadloos worden opgeladen en krijgt 3d-camera

  Apple-partner Wistron heeft bevestigd dat een van de volgende iPhone-modellen waterdicht zal zijn en draadloos kan worden opgeladen, zo schrijft de Japanse website Nikkei Asian Review. De verwachting is dat het hier gaat om de veel besproken iPhone 8 of iPhone 7s Plus. Daarnaast kondigde het Taiwanese bedrijf Largan aan dat het voor het eind van het jaar gaat beginnen met het leveren van lenzen voor 3d-camera’s, die naar verluidt voor de iPhone 8 zullen worden gebruikt.

  iPhone 8

  De analisten Jeff Pu van Yuanta Investment Consulting en Arthur Liao van Fubon Securities claimen dat Wistron zijn orders voor de 5,5-inch iPhone met vlak scherm gaat splitsen met Foxconn, dus het is niet ondenkbaar dat het bedrijf verwijst naar de iPhone 7s in plaats van de iPhone 8.

  “Het assemblageproces voor de vorige generaties iPhones is niet veel veranderd, hoewel nieuwe functies zoals een waterdichte behuizing en draadloos opladen een aantal verschillende tests vereisen en de waterdichtheid zal het proces een beetje veranderen”, aldus Hwang na de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Wistron.

  De iPhone 8 moet het vlaggenschip van Apple worden en mocht Wistron hier verwijzen naar de iPhone 7s Plus, dan is het waarschijnlijk dat verbeterde waterbestendigheid en ondersteuning voor draadloos opladen aanwezig zal zijn op beide modellen. Het is nog onbekend of de 4,7-inch iPhone 7s over dezelfde functionaliteit beschikt.

  De iPhone 7 en 7 Plus zijn al water- en stofbestendig met een IP67-rating, echter valt waterschade niet onder de garantie van Apple. Het bedrijf waarschuwt zijn gebruikers dat de weerstand kan afnemen door normale slijtage. Een eerder verschenen rapport suggereerde dat de iPhone 8 een verbeterde waterdichtheid zou bieden met een rating van IP68, wat betekent dat het apparaat voor een langere periode bestand is tegen water.

  Verder heeft Largan, eveneens een Apple-leverancier, volgens de Japanse zakenkrant Nikkei bekendgemaakt dat het lenzen voor 3d-camera’s gaat leveren voor een bepaalde klant, hoewel het bedrijf niet zegt welke klant het is. De analist van de krant verwacht dat het om Apple gaat, omdat er op dit moment geen enkele andere smartphonefabrikant is die werkt aan een telefoon met 3d-camera die op korte termijn zijn debuut gaat maken.

  De 3d-camera wordt waarschijnlijk aan de voorzijde van de iPhone 8 geplaatst en kan worden gebruikt voor augmented reality, gezichtsherkenning of het scannen van de iris in de ogen. Het is overigens onwaarschijnlijk dat de Touch ID-vingerafdruksensor wordt vervangen met een van de twee opties.

  Apple gaat de iPhone 7s en iPhone 8 waarschijnlijk in het najaar onthullen. De iPhone 8 zou verder zijn voorzien van een nieuw glazen ontwerp met dunne schermranden en een oledscherm.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :