• iPhone 8 krijgt dubbele verticale camera met Touch ID aan achterzijde

  Een gelekte schematische tekening toonde vorige week het ontwerp van de vermeende iPhone 8, maar destijds waren er nog veel twijfels over de authenticiteit van de afbeelding. Vandaag lijkt het er echter op dat dit ontwerp, met een verticale cameramodule en vingerafdrukscanner aan de achterzijde, toch een serieuze optie is voor Apple. Op Twitter publiceerde Sonny Dickson, een doorgaans goed geïnformeerde bron, een tekening van de achterkant waaruit in onze ogen blijkt dat het ontwerp daadwerkelijk van Apple afkomstig is.

  iPhone 8

  Dubbele camera

  De tekening toont de binnenzijde van de achterkant en laat zien dat de cameramodule met twee lenzen verticaal is geplaatst en dat de vingerafdrukscanner, ook bekend als Touch ID, onder het logo van Apple is terug te vinden. Dit wijst erop dat Apple afscheid gaat nemen van de iconische thuisknop aan de voorzijde en dat het nieuwe oledscherm vrijwel de gehele voorzijde bedekt.

  Bloomberg bracht eerder deze week naar buiten dat Apple nog altijd werkt aan een aantal prototypes, waaronder een eenvoudiger ontwerp met een aluminium achterkant in plaats van glas. Deze omschrijving komt sterk overeen met wat we zien op de door Dickson gelekte tekening. Daarnaast zou Apple ook prototypes testen met een voor- en achterkant van glas.

  Het prototype is 149,5mm lang en 72,5mm breed; de iPhone 7 meet 138,3mm x 67,1mm. De iPhone 8 wordt in dit geval een stukje groter dan de huidige 4,7-inch iPhone en de afmetingen zijn consistent met de schematische tekening die vorige week werd gelekt.

  Touch ID verplaatst naar achterkant

  Volgens de bronnen kan een verticaal geplaatste cameramodule zorgen voor betere foto’s en Apple zou zelfs overwegen om aan de voorzijde ook een dubbele camera te plaatsen. Over de vingerafdrukscanner is meer onduidelijk, want een andere mogelijkheid is dat de sensor onder het scherm wordt geplaatst. Cowen & Company-analist Timothy Arcuri claimt echter dat de productieopbrengst (yield) van deze oplossing voorlopig nog te laag is.

  De zijkanten van de iPhone 8 tonen de gebruikelijke openingen voor de mute-knop, simkaart tray, Lightning-poort en speaker grill. De 3,5mm-koptelefoonaansluiting ontbreekt nog steeds en het lijkt er dus niet op dat Apple plannen heeft om deze optie terug te brengen.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :