• iPhone 8 krijgt nieuw ontwerp en adviesprijs van meer dan 1000 euro

  De iPhone 8 krijgt een nieuw ontwerp en komt met enkele nieuwe features, zo claimt Fast Company op basis van een anonieme bron die bekend is met de plannen van Apple. Hoe serieus we het gerucht moeten nemen is overigens nog meer de vraag, want de prijs van de iPhone 8 zou meer dan duizend dollar bedragen en inclusief btw komt dit in Europa al snel boven de 1100 euro uit.

  iPhone 8

  Hogere adviesprijs

  Tot op heden suggereren meerdere bronnen dat de volgende iPhone, vermoedelijk de iPhone 8, is voorzien van een oled-scherm dat duurder is dan de huidige lcd-schermen. Andere verbeteringen, zoals meer werk- en opslaggeheugen en ondersteuning voor draadloos laden zouden de verkoopprijs verder kunnen opdrijven. We achten de kans echter klein dat Apple ervoor kiest om deze prijs te hanteren voor het instapmodel. De iPhone 7 Plus met 256GB opslaggeheugen is in Nederland momenteel de duurste variant met een adviesprijs van 1129 euro, terwijl de goedkoopste iPhone 7 Plus met 32GB voor 909 euro is te verkrijgen.

  De bron van Fast Company ‘bevestigt’ ook een aantal geruchten over het ontwerp van de iPhone 8. Volgens hem is het toestel het best te omschrijven als een gladde zwarte monoliet, met weinig visuele onderbrekingen voor een strak uiterlijk. De hoofdontwerper van Apple, Jonathan Ive, zou al jaren plannen om een iPhone te ontwikkelen die eruit ziet alsof hij van één stuk glas is gemaakt. Apple zou daarbij de thuis-knop willen verwijderen en de Touch ID-vingerafdruksensor willen integreren onder het scherm.

  Geen fysieke knoppen

  De technologie voor deze oplossing is nog steeds in ontwikkeling, maar het doel van Apple is om dit project op tijd af te ronden voor de iPhone 8. Andere fysieke knoppen, waaronder de volumeknoppen, power-knop en mute-schakelaar, worden mogelijk ook geëlimineerd. Mogelijk kiest Apple voor een aanraakgevoelig frame, een technologie waar ook HTC aan zou werken. Daarnaast wordt gezegd dat de iPhone 8 is uitgerust met een grotere accu.

  Een geheel nieuwe feature van de iPhone 8 is de mogelijkheid om 3d te waarnemen. Apple gebruikt voor deze technologie een onderdeel van het bedrijf Lumentum. Dat bedrijf heeft een technologie ontwikkeld waarmee het mogelijk is om te scannen in 3d. In 2016 zei Apple-ceo Tim Cook al dat augmented reality een grotere toekomst heeft dan virtual reality en de techniek van Lumentum zou daarbij van pas kunnen komen. Het blijft vooralsnog onduidelijk hoe de technologie zal worden toegepast. Dieptemening zou ook kunnen worden ingezet om het bokeh-effect van de huidige iPhone 7 Plus-camera te verbeteren.

  iPhone 7s en 7s Plus

  Verder verschilt het rapport van Fast Company op bepaalde punten van andere bronnen met een uitstekende reputatie. Het scherm van de iPhone 8 is volgens het artikel 5,8-inch groot, terwijl er tot op heden voornamelijk is gesproken over een 5-inch scherm. De voor- en achterkant van de iPhone 8 zou zijn gemaakt van glas met een aluminium frame.

  Apple zou naast de iPhone 8 ook nog twee reguliere modellen op de markt willen brengen, vermoedelijk de iPhone 7s en 7s Plus. Deze toestellen beschikken naar verluidt over een lcd-scherm en hebben hetzelfde ontwerp gekregen als de iPhone 6, 6s en 7.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :