• iPhone 8 vertraagd vanwege 3d-camera

  De iPhone 8 of iPhone Edition wordt mogelijk later dan verwacht op de markt gebracht. In de afgelopen jaren werden de nieuwste iPhones doorgaans in september of oktober gelanceerd, maar vanwege een gebrek aan de nieuwe 3d-camera, die Apple wil gebruiken, zou de iPhone 8 op een later moment verschijnen. Eerder vandaag bereikte ons een vergelijkbaar bericht toen het Japanse Mac Otakara naar buiten bracht dat de iPhone 8 ruimschoots na de iPhone 7s en 7s Plus wordt gelanceerd.

  iPhone 8

  Vertraagd door 3d-camera

  De Franse site iGeneration claimt dat de productie van de 3d-camera later op gang komt, waardoor Apple pas in september kan beginnen met de massaproductie van de iPhone 8 en dat zou resulteren in een vertraging van enkele maanden. Het is goed mogelijk dat de iPhone 8 dus pas eind dit jaar in de winkels ligt. Hoe serieus we het gerucht moeten nemen is natuurlijk nog maar de vraag, zo heeft de site zeker geen vlekkeloze reputatie wat betreft geruchten over onaangekondigde producten van Apple.

  STMicro zou naar verluidt verantwoordelijk zijn voor de productie van de 3d-camera. Het bedrijf zou in 2015 samen met Apple een laboratorium hebben geopend voor de ontwikkeling van de technologie in de Franse stand Grenoble. Ondanks de nauwe samenwerking zou het bedrijf nog niet op tijd klaar zijn om miljoenen sensors te leveren.

  Het nieuws dat STMicro betrokken is bij de ontwikkeling van de iPhone 8 komt niet als een complete verrassing. Tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers zei het bedrijf dat het voor de tweede helft van 2017 een grote order heeft binnengehaald. Investeerders kregen echter geen antwoord op de vraag om welke klant en component het gaat. Het enige wat we tot nu toe weten is dat het bedrijf een miljard euro gaat investeren in de fabricage van het nieuwe onderdeel.

  Apple zou de 3d-camera willen gebruiken voor gezichtsherkenning, omdat het de thuis-knop op de iPhone 8 naar verluidt gaat schrappen. Mocht dat het geval zijn dan is er in ieder geval aan de voorzijde niet langer plaats voor de vingerafdrukscanner, waardoor Apple op zoek moet naar een andere oplossing, zoals bijvoorbeeld gezichtsherkenning. Apple nam recentelijk ook al de Israëlische startup RealFace over, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in gezichtsherkenning

  Groter oled-scherm

  Mac Otakara schreef eerder vandaag dat de volgende iPhone een 5-inch oled-scherm krijgt met een dubbele camera en ondersteuning voor draadloos laden. Het is aannemelijk dat de site verwijst naar de bruikbare ruimte van het scherm, want de iPhone 8 zal naar verwachting worden uitgerust met een randloos 5,8-inch scherm, waardoor de telefoon ondanks het grotere scherm net zo groot zal zijn als een bestaande 4,7-inch iPhone. Ongeveer 5,15-inch kan er constant worden gebruikt, terwijl de rest van de pixels worden ingenomen door virtuele knoppen.

  Naast de iPhone 8 of iPhone Edition zijn er ook plannen om een standaard 4,7-inch iPhone 7s en 5,5-inch iPhone 7s Plus op de markt te brengen. Volgens Mac Otakara is het de bedoeling dat de iPhone 7s-serie vanaf september verkrijgbaar is, terwijl de iPhone 8/iPhone Edition op een later moment wordt gelanceerd.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :