• iPhone 8 wordt waarschijnlijk uitgerust met nieuw Intel-modem

  Apple maakte in de afgelopen jaren vrijwel alleen gebruik van de modems van Qualcomm, maar vanwege de lopende juridische strijd tussen de twee bedrijven stapt Apple met de iPhone 8 mogelijk over naar de chips van Intel, ondanks de mindere prestaties van de voorgaande generatie.

  Intel modem voor iPhone 8

  Het Taiwanese DigiTimes claimt dat Intel in 2016 verantwoordelijk was voor ongeveer 30 procent van alle iPhone 7-modems en dit aandeel zou inmiddels zijn gestegen naar meer dan 50 procent. Sommige insiders suggereren dat de verhouding in 2018 over de 70 procent heen zou kunnen gaan, aangezien Apple en Qualcomm tot nu toe onwillig zijn gebleken om concessies te doen.

  Vorig jaar begon Apple gebruik te maken van de Intel-modems, die tot op heden alleen waren te vinden in de gsm-versies van de iPhone 7-serie, omdat het bedrijf destijds nog geen cdma-versie had ontwikkeld. Kort na de lancering van de iPhone 7 werd ontdekt dat Apple de prestaties van de Qualcomm-modems opzettelijk had teruggeschroefd, omdat de chips van Intel minder presteerden.

  Sindsdien heeft Intel echter zijn XMM 7560 LTE-modem gelanceerd, die ondersteuning biedt voor cdma en in theorie gigabit-snelheden kan bereiken. Het is aannemelijk dat deze chip ook wordt gebruikt voor de iPhone 8 en de vernieuwde iPhone 7 en 7 Plus.

  De verwachting is dat de iPhone 8 in de herfst wordt geïntroduceerd samen met de iPhone 7s en iPhone 7s Plus. Er worden grote tekorten verwacht en daardoor zou de lancering kunnen worden uitgesteld tot oktober of november, hoewel dergelijke geruchten vrijwel ieder jaar verschijnen en ze uiteindelijk vaak niet blijken te kloppen.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :