• IPhone batterij snel leeg: 4 oplossingen om dit probleem te verhelpen

  1.Wi-Fi uitschakelen

  Wi-Fi op de iPhone kunt u gebruiken om thuis verbinding te maken met uw eigen draadloze netwerk, maar ook om verbinding te maken met andere beschikbare draadloze netwerken Door gebruik te maken van de Wi-Fi verbinding op uw iPhone, verbruikt u geen data van uw data-abonnement van uw iPhone.

  Via Wi-Fi verbinding maken met internet heeft absoluut zo zijn voordelen. Maar ook een belangrijk nadeel. Want als u onderweg bent en u laat Wi-Fi aan staan, dan zal uw iPhone steeds op zoek blijven gaan naar beschikbare draadloze netwerken waar verbinding mee gemaakt kan worden.

  Iets wat aanzienlijk stroom kost. Met name tijdens langere autoritten.

  Het uitschakelen van Wi-Fi op uw iPhone gaat als volgt:

  1. Tik op de app Instellingen.
  2. Zoek in de app Instellingen naar het onderdeel Wi-Fi.
  3. Tik op de optie Wi-Fi en zet de slider op 0 ofwel Uit.

  Ook deze uitgeschakelde slider zal grijs worden weergegeven. En net als bij Bluetooth zal ook bij Wi-Fi de optie Wi-Fi in de app Instellingen worden aangegeven dat de optie Wi-Fi uit staat.

  2.4G uitschakelen

  Echter, het kan uiteraard ook zijn dat u de internetfaciliteiten van de iPhone alleen thuis gebruikt. In dat geval zou u kunnen overwegen om 4G internet uit te schakelen. Want ook 4G kan het batterijverbruik aardig laten toenemen ook al gebruikt u het niet.

  Het uitschakelen van 4G op de iPhone doet u op de volgende manier:

  1. Tik op de app Instellingen.
  2. Zoek het onderdeel Mobiel netwerk tik erop.
  3. Tik op het onderdeel Opties mobiele data.
  4. Tik op de optie Schakel 4G in.
  5. U kunt nu kiezen om 4G helemaal uit te zetten in te schakelen voor gesprekken en data of alleen in te schakelen voor data.

  3. Locatievoorzieningen uitschakelen

  Uw iPhone is tevens voorzien van een zogenaamde GPS-module. Hierdoor kan uw iPhone doorgeven op welke locatie u zich bevindt. Informatie die onder andere gebruikt wordt door navigatiesystemen op uw iPhone.

  Maar ook apps die bijvoorbeeld restaurants voor u opzoeken in de buurt van de locatie waar u zich bevindt, gebruiken deze data. En zo zijn er nog wel wat apps die de gegevens gebruiken die de GPS in uw iPhone verzamelt.

  Voorzichtigheid bij het uitschakelen in dan ook geboden. Echter, wanneer u ook hier helemaal niets van gebruikt, is ook dit weer een onderdeel wat het batterijverbruik van de iPhone alleen maar verhoogt. Ook als u er geen gebruik van maakt.

  Maar omdat uitschaken van GPS ervoor kan zorgen dat bepaalde apps niet meer kunnen functioneren, kunt u er ook voor kiezen GPS per app aan te schakelen, dan wel uit te schakelen.

  U kunt Locatievoorzieningen (GPS) op de volgende manier uitschakelen op u iPhone:

  1. Tik op de app Instellingen.
  2. Zoek de het onderdeel Privacy en tik erop.
  3. Tik op de optie Locatievoorzieningen.
  4. Zet de slider op aan of uit.

  In het onderdeel Locatievoorzieningen vindt u alle apps die hier gebruik van maken. Hiermee wordt u de mogelijkheid geboden Locatievoorzieningen niet voor alles uit te schakelen, maar er per app voor te kiezen om het uit te zetten, dan wel aan te laten.

  Dit kunt u doen door in de lijst van apps in Locatievoorzieningen op de app te tikken waar u Locatievoorzieningen voor wilt instellen. Vervolgens kunt u kiezen of u nooit toegang tot uw locatie wilt toestaan, het altijd wilt toestaan of alleen wanneer u de app gebruikt.

  U ziet, er valt nogal wat in te stellen en in te regelen als u de batterij van uw smartphone wilt sparen en ervoor zorgen wil dat de batterij minder snel leeg gaat. En als de ene keer wel iets wilt gebruiken en de andere keer niet, dan hebt u bovendien het één en het ander te onthouden.

  Gelukkig hoeft dat niet als u dat niet wilt. Want veel onderdelen verbruiken de meeste stroom wanneer u onderweg bent. Door deVliegtuigmodus in te schakelen als u onderweg bent, schakelt u al een groot aantal van de hiervoor besproken onderdelen uit zolang de Vliegtuigmodus aangeschakeld staat.

  4.Maak optimaal gebruik van Lock en Auto-Lock

  Zoals eerder in dit artikel vermeld, het beeldscherm is het onderdeel van de iPhone dat veruit het meest van de accu vraagt. En daarmee bepalend is voor de hoogte van het batterijverbruik.

  Dit betekent dat hoe minder tijd het beeldscherm van de iPhone aan staat, hoe minder snel de batterij leeg zal lopen. Daarom heeft de iPhone een handigheidje aan boord waarmee u ervoor kunt zorgen dat het beeldscherm zo min mogelijk onnodig aan staat. Dit handigheidje wordt Auto-Lock genoemd.

  Auto-Lock kunt u inschakelen om ervoor de zorgen dat het beeldscherm automatisch uitgaat en op slot gaat nadat u uw iPhone gebruikt hebt.

  Het instellen van Auto-Lock op de iPhone doet u als volgt:

  1. Tik op de app Instellingen.
  2. Zoek het onderdeel Beeldscherm en helderheid en tik erop.
  3. Tik op de optie Automatisch slot.
  4. Stel de gewenste tijd in.

  Hiermee zal de iPhone altijd op het ingestelde aantal minuten het beeldscherm uitschakelen en automatisch op slot gaan.

  Uiteraard hoeft u daar niet op te wachten. U kunt namelijk altijd direct het beeldscherm uitschakelen en de iPhone op slot doen door de Aan/Uit knop van de iPhone even kort ingedrukt te houden totdat u een klik hoort.

   

   

  FSP180-50PLA laptop adapter voor FSP FSP180-50PLA Power Supply 220w

  ADS-40FSG-19 laptop adapter voor LG E1948S E2242C E2249 E1948 PC

  A150A11DL 775626-002 laptop adapter voor HP 150W Slim Cord ZBook 15 G3,W2Y15PA Mobile Workstation PC

  776620-001 laptop adapter voor HP ZBook Studio G3

  1513,1512 laptop adapter voor Microsoft 24W Charger Surface 2 Windows RT,PC

  ADVENT U40-4S2200-G1L3 voor Advent 9115 5301 serie

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :