• IPhone batterij snel leeg: 4 oplossingen om dit probleem te verhelpen

  Vindt u dat de batterij van uw iPhone ook zo snel leeg is? Dagelijks opladen is veelal een must wanneer u uw iPhone intensief gebruikt.

  Echter als u het einde van de dag niet haalt met één batterijlading, of de batterij van uw iPhone is snel leeg zonder dat u ‘m veel gebruikt dan is er iets aan de hand. Dat geldt overigens voor de meeste smartphones.

  Als de batterij van uw smartphone snel leeg is, dan is het zeker raadzaam om rustig te gaan bekijken hoe dat komt.

  Want vaak zijn het slechts bepaalde instellingen, apps of simpelweg een fout in een update er de oorzaak van dat de batterij van een smartphone snel leegloopt.

  In dit artikel gebruiken we de iPhone als voorbeeld. Maar elke geboden oplossing zal tevens toepasbaar zijn op andere merken smartphones.

  1.Verminder visuele effecten

  Vanaf iOS 7 beschikt de iPhone over een aantal prachtige visuele effecten. Maar u raadt het wellicht al, deze effecten kosten het nodige aan stroom. Ze wat verminderen zal dan ook zeker bijdragen aan het minder snel leeg gaan van de batterij van uw iPhone.

  U vermindert de visuele effecten op de volgende manier:

  1. Tik op de app Instellingen.
  2. Tik op het onderdeel Algemeen.
  3. Tik op Toegankelijkheid.
  4. Tik op Verminder beweging.

  2.Op de achtergrond verversen uitschakelen

  Als u vroeger op uw smartphone schakelde tussen apps, dan werd iedere bewerking of opdracht in de apps die nog wel open stonden op de achtergrond gestopt totdat de app weer actief gemaakt werd. Nu is dat anders. Nu kunnen apps in de achtergrond gewoon bewerkingen blijven uitvoeren en kan data geüpdate worden.

  Dat kan prettig zijn, maar kost ook stroom. Zeker wanneer u veel apps open hebt staan.

  Wat dan ook zal helpen om ervoor te zorgen dat de batterij van je iPhone minder snel leeg raakt is het verversen op de achtergrond in zijn geheel uitschakelen of in ieder geval voor app die u niet veel gebruikt of waarvoor verversen op de achtergrond niet zo belangrijk is.

  Het uitschakelen van Ververs op de achtergrond gaat als volgt:

  1. Tik op de app Instellingen.
  2. Tik op het onderdeel Algemeen.
  3. Tik op Ververs op Achtergrond.

  Met de slider Ververs op achtergrond kunt u in een keer het verversen op de achtergrond voor alle apps op u iPhone uitschakelen. Met de sliders die achter de getoonde apps staan weergegeven kunt u per app bepalen of u verversen op de achtergrond wilt uitschakelen of niet.

  3.Schakel automatisch updaten uit

  Ook op de iPhone bestaat de mogelijkheid om de apps op uw smartphonp automatisch te laten updaten. Dat is hanpg. Want zo zijn al uw apps tenminste altijd up-to-date. Maar het zal u inmiddels ongetwijfeld niet langer verbazen dat ook deze functie het nodig van de batterij vraagt.

  Dus als u wilt dat de batterij van uw iPhone minder snel leeg gaat, dan is het raadzaam om ook het automatisch updaten uit te schakelen en de apps op uw iPhone een keer in de zoveel tijd gewoon handmatig te updaten.

  Heel moeilijk is dat niet, want de App Store app op uw iPhone geeft netjes weer voor hoeveel van de apps op uw iPhone updates beschikbaar zijn. Via het onderdeel Updates in de App Store app kunt in één keer alle updates op uw iPhone laten installeren op een moment dat u het beste uitkomt.

  Het uitschakelen van automatisch updaten gaat als volgt:

  1. Tik op de app Instellingen.
  2. Tik op iTunes en App Store.
  3. 3. Zet in het onderdeel Automatische downloads de slider Updates uit.

  Schakel “Hé, Siri” uit

  Via Siri is het mogelijk om uw iPhone opdrachten te geven mepu p handige functie die ook reageert wpneer u zegt: “Hé, Siri” in plaats van te drukken op de Home knop. Echter, om de kunnen reageren op de woorden: “Hé, Siri” moet de luisterfunctie van de iPhone wel constant ingeschakeld staan. Ook daardoor is de batterij van uw iPhone sneller leeg dan nodig.

  Raadzaam is dan ook om deze “Hé, Siri” uit te schakelen. Zeker wanneer u Siri toch niet vaak gebruikt.

  Het uitschakelen van Hé, Siri gaat als volgt:

  1. Tik op de app Instellingen.
  2. Tik op Siri.
  3. Schakel de slider Sta ‘Hé, Siri’ toe uit.

  4.Bekijk het batterijverbruik op uw iPhone

  De effectiviteit van batterijbesparende mapritpaard het grootst wanneer u daadwerkelijk kunt bekpken wat de nieuwe instellingen op uw iPhone precies voor een effect hebben en wanneer.

  De iPhone beschikt over een onderdeel waarmee het mogelijk is te bekijken hoe lang de iPhone het al doet op één en dezelfde batterijlading.

  Tevens kunt u bekijken welke apps het meeste gebruikt hebben van de batterijlading.

  Bovenin de lijst zult u veelal de Facebook app en ook WhatsApp aantreffen. Vooral Facebook staat bekend als een grootverbruiker van stroom. De Facebook app verwijderen van uw smartphone is dan ook een slimme optie wanneer u Facebook toch niet zo heel veel gebruikt op uw smartphone.

  Door een beetje in de gaten te houden hoe lang de iPhone doet met een batterijlading en een beetje te onthouden wat u gedaan hebt, ingesteld hebt en welke nieuwe apps u onlangs op uw iPhone geïnstalleerd hebt, kunt u tevens snel uitvinden of een bepaalde app of een bepaalde update, bijvoorbeeld iOS, er de oorzaak van is dat de batterij van uw iPhone snel leeg loopt.

  Het batterijverbruik kunt u op de volgende manier bekijken:

  1. Tik op de app Instellingen.
  2. Zoek het onderdeel Batterij en tik erop.

  Het overzicht van het batterijverbruik zal u vervolgens getoond worden.

  Tevens wordt u in het onderdeel <embatterij< em=””>de mogelijkheid geboden om de energiebesparingstand in te schakelen. Deze modus kan de batterij volgens Apple tot 3 uur langer mee laten gaan</embatterij<>

  Het mag duidelijk geworden zijn dat u zelf behoorlijk wat kunt doen om te voorkomen dat de batterij van uw iPhone snel leeg raakt. Echter, wanneer u er alles aan gedaan hebt om te voorkomen dat de batterij van uw smartphone snel leeg raakt, maar de accu is nog steeds snel leeg dan is de kans groot dat de batterij van uw iPhone aan vervanging toe is. Iets waar u zeker aan mag denken wanneer u uw iPhone of andere smartphone al 2 jaar of meer intensief gebruikt.

  Is uw iPhone nog niet zo oud, dan is het raadzaam om eerst te kijken wat de iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen u oplevert. En wellicht ten overvloede: gebruik altijd de lader die bij uw smartphone hoort.

   

  MSI BTY-L77 voor MSI GT72 2QD GT72S 6QF GT80 2QE serie Li-ion 7500mAh/83.25Wh 11.1V

  LENOVO BL253 voor Lenovo A2010 A2800-D A3600d  Li-ion 2000mAh/7.6WH 3.8V

  A065R073L laptop adapter voor Dell Inspiron 1521 1525 1526 1545 1720 1570 voor Dell Inspiron 1521 1525 1526 1545 1720 1570

  A13-045N2A KP.0450H.001 laptop adapter voor Acer Aspire Switch 11 12 V,Acer Chromebook 11

  PLC BR2/3A-AB voor Allen Bradley 1756-BA2 / PLC accu  Li-ion 1200mAh 3V

  DELL JWPHF R795X voor DELL XPS L401x L501x L701x serie Li-ion 56WH/ 6Cell 11.1V 

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :