• iPhone X heeft twee batterijcellen en ‘uniek’ moederbord

  Verschillende websites, zoals iFixit en TechInsights, hebben de iPhone X uiteen gehaald om te kijken wat er achter dat mooie scherm zit. Zo krijgen ze bijvoorbeeld inzicht over hoe eenvoudig de toestellen te herstellen zijn. Bij de teardown blijkt dat de iPhone X niet één, maar twee batterijen heeft en dat het moederbord zeventig (!) procent kleiner is dan bij de iPhone 8 Plus.

  Twee batterijcellen

  Naar goede gewoonte deed iFixit stapsgewijs de iPhone X uit elkaar zodat we een goed beeld krijgen van de hardware. De nieuwste luxe-smartphonetelg blijkt twee batterijen te hebben met (samen) een capaciteit van 2.715 mAh, in tegenstelling tot de 2.675 van de iPhone 8 Plus. Het gebruik van dubbele batterijen leidt dus niet per se tot een waanzinnige accucapaciteit, maar heeft wel praktische voordelen. De beschikbare ruimte kan beter benut worden en zo kreeg de iPhone X zijn unieke design. De accu’s zijn geplaatst in een L-vorm: eentje zit horizontaal, de andere zit verticaal erboven naast het moederbord.

  Gevouwen moederbord

  Dit moederbord of logic board is een knap staaltje techniek. Hij is bijzonder ruimte-efficiënt: het bordje neemt ongeveer 70 procent minder ruimte in dan die bij de iPhone 8 Plus. Daarvoor heeft Apple de componenten dicht op elkaar geplaatst en het moederbord door de helft ‘gevouwen’.
  Bij dit bordje plaatst iFixit wel een kanttekening: hij is daardoor moeilijk te repareren. De site geeft het toestel een 6 wat betreft herstelbaarheid. Eerst het goede nieuws: het OLED-cherm en batterijen zijn eenvoudig te herstellen. Het scherm is zelfs te vervangen zonder de gezichtsherkenner te verwijderen. Wel kost een vervangscherm een bom geld: 321 euro, ten opzichte van de 181 en 201 euro voor de iPhone 8 en 8 Plus.
  Is er schade aan de (glazen) achterkant van het toestel, dan wordt het lastiger. Er zitten namelijk een hoop kabels die allerlei componenten met elkaar verbinden. De achterkant kan zo enkel hersteld worden door het hele chassis te vervangen.
  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :