• Krijgt jouw pc de nieuwste versie van Windows 10

  Computers waarop je de Creators Update niet kan installeren, krijgen vanaf volgend jaar geen updates meer. Kijk snel na of je pc tot deze groep behoort.

  Op computers met een Intel Clover Trail-processor kan je de Windows 10 Creators Update (versie 1703) niet installeren. Hierdoor zitten de toestellen vast op de Anniversary Update (versie 1607). Indien Microsoft zich aan zijn updateplanning houdt, wordt je computer vanaf het eerste kwartaal 2018 niet langer ondersteund. Zelfs security-updates zal je niet meer ontvangen.

  Intel Clover

  Intel Clover Trail-processors zijn Atom-SoC's die in 2012 en 2013 werden gelanceerd. Ben Bajarin van Creative Strategies schat dat er zo'n tien miljoen toestellen in omloop zijn die één van deze CPU's gebruiken. Gelukkig bestaat er een eenvoudige methode om na te kijken of jouw computer compatibel is met de nieuwste versie van Windows 10.

  Open de instellingenapp en ga naar Systeem. Klik vervolgens op Info en zoek in het venster naar de processor van je computer. Indien je een Intel Atom Z2520, Z2560, Z2580, of Z2760 hebt, loopt de ondersteuning voor jouw toestel af. Heb je een andere Atom-processor, dan ontspring je voorlopig de dans.

  Compatibiliteit

  Zelfs wanneer je computer een ondersteunde processor heeft, kan het zijn dat je toestel niet compatibel is met de Creators Update. Hardwareproblemen, of oude applicaties kunnen de update tegenhouden. Om na te kijken of dit probleem zich voordoet, dien je de installatiebestanden van de Windows 10 Creators Update in je bezit te hebben. Gebruik de Media Creation tool van Microsoft, zoals beschreven in dit artikel.

  Mount de ISO-file, of plug de USB-stick met installatiebestanden in je pc en kijk na op welke driveletter de bestanden staan. Open vervolgens de opdrachtprompt als administrator door naar cmd.exe te zoeken, met je rechtermuisknop op het resultaat te klikken en voor als administrator uitvoeren te kiezen.

  Schrijf in het venster d:\Setup /Compat ScanOnly, waarbij je 'd' vervangt door de juiste driveletter. Wanneer je op enter drukt, krijg je het klassieke installatiescherm van Windows te zien. Doorloop de schermen en klik in het laatste venster op installeren. Normaal gezien stopt het programma hierna en wordt de installatie niet uitgevoerd.

  Microsoft schrijft een logbestand, waarin je de nodige informatie kan terugvinden. Ga naar C:\Windows\Logs\MoSetup, open het bestand in kladblok en scrol naar beneden. Indien onderaan de foutcode 0xC1900210 staat, is je pc compatibel met de update. Welk probleem voor een andere foutcode zorgt, kan je op deze pagina van Microsoftterugvinden.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :