• Lancering iPhone 8 wordt uitgesteld vanwege Touch ID

  De iPhone 8 wordt naar verluidt een van de grootste updates sinds jaren, maar extra functies kunnen ook leiden tot nieuwe problemen. Neem bijvoorbeeld de Touch ID-vingerafdruksensor die geïntegreerd moet worden in het scherm van de iPhone 8, waardoor je de telefoon kan ontgrendelen door alleen je vinger op de glasplaat te leggen. Voor de thuisknop is er namelijk geen ruimte meer, omdat Apple overstapt naar een oledscherm met dunne schermranden dat vrijwel de gehele voorkant bedekt.

  iPhone 8 zorgt voor kopzorgen

  Volgens verschillende rapporten zorgt de technologie nog altijd voor de nodige kopzorgen bij Apple en is het nog maar de vraag of de vernieuwde vingerafdruksensor op tijd klaar is voor de iPhone 8. De analisten van Cowen & Co. schrijven in hun laatste rapport dat de ontwikkeling van de nieuwe Touch ID-vingerafdruksensor nog altijd niet is afgerond. Het investeringsbedrijf heeft overigens geen vlekkeloze reputatie wat betreft geruchten over onaangekondigde Apple-apparaten, dus neem dit zoals gebruikelijk met een flinke korrel zout.

  Er zijn volgens de analisten drie scenario’s voor het implementeren van Touch ID in de iPhone 8:

  • Het verdunnen van het glas boven de vingerafdruksensor.
  • Een puntgaatje in het glas maken voor optische of ultrasone vingerafdrukwaarneming.
  • Touch ID integreren in het oledscherm.

  Deze scenario’s houden alleen rekening met een vingerafdruksensor die aan de voorzijde van de iPhone 8 is geplaatst. Eerder dit jaar verschenen er al enkele schematische tekeningen van de vermeende iPhone 8 waarop een opening voor de vingerafdruksensor aan de achterzijde was te zien.

  Lancering uitgesteld

  Aangezien Apple naar verluidt nog geen definitief besluit heeft genomen wat te doen met Touch ID, voorspelt Cowen dat de lancering van de iPhone 8 mogelijk met één of twee maanden wordt uitgesteld. De iPhone 8 zou ergens in het vierde kwartaal op de markt worden gebracht. Het bedrijf uit Cupertino zou in het vierde kwartaal daarom zo veel als 90 miljoen iPhones kunnen verschepen. Het huidige record staat op 78,3 miljoen iPhones in het vierde kwartaal van 2016.

  Daarnaast zou Apple ook nog plannen hebben om de iPhone 7s en 7s Plus te onthullen als een goedkoper alternatief. Beide modellen zijn qua uiterlijk vermoedelijk gebaseerd op de iPhone 7-serie, maar hebben een glazen achterkant gekregen om ondersteuning te bieden voor draadloos opladen.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :