• Lenovo komt met Chrome OS-versie van Yoga Book

  Lenovo gaat een versie van zijn Yoga Book uitrusten met Chrome OS, zo heeft het Chinese bedrijf bekendgemaakt. De fabrikant ziet Chrome OS als een serieuze optie voor hardware, onder andere vanwege de komst van Android-apps naar het besturingssysteem.

  De campagnemanager voor de laptop bij Lenovo, Matt Lazare, heeft de komst van een Yoga Book met Chrome OS tegenover Tech Radar bevestigd. "Ik kan je vertellen dat Chrome OS iets is waar we serieus aan denken, vooral met de grote updates die op komst zijn en die toegang tot het ecosysteem van Android-apps geven." Details over de Chrome OS-versie van de Yoga Book gaf hij niet. "Je zult zien dat we dit hardwareplatform naar de Yoga Book brengen. Gaandeweg hoor je hier uiteraard meer over."

  Lenovo kondigde de Yoga Book vorige week tijdens de IFA-beurs in Berlijn aan. Het bedrijf komt in eerste instantie met versies met Android en Windows 10. Een van de bijzondere eigenschappen is het 'halo-toetsenbord', een aanraakgevoelig oppervlak met ondersteuning voor multitouch en haptische feedback, dat als gebruikers tekst willen invoeren, een volledig qwerty-toetsenbord weergeeft. Daarnaast kan op het oppervlak met eens stylus getekend en geschreven worden, waarna de invoer direct op het scherm kan verschijnen.

  Dat 10,1"-scherm heeft een resolutie van 1920x1080 pixels. De Yoga Book heeft een dikte van 9,6mm en een gewicht van 690 gram. De processor is een Intel Atom x5-Z8550 met een Intel HD Graphics 400-gpu, er is 4GB lpddr3-geheugen en de accu heeft een capaciteit van 8500mAh. De Yoga Book komt deze maand in de Benelux op de markt en kost vanaf 499 euro voor de Android-versie en vanaf 599 euro in de Windows-variant.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :