• Lenovo presenteert Zuk Edge-smartphone

  Lenovo heeft in China de Zuk Edge gepresenteerd, een telefoon die zich moet onderscheiden met minimale bezels. Lenovo zelf claimt dat 86,4 procent van de voorkant bestaat uit scherm, maar de fabrikant lijkt een forse rekenfout te hebben gemaakt.

  Bij een berekening van Tweakers op basis van de specs van het apparaat blijkt de relatieve schermgrootte op 78,3 procent te liggen. De bezels aan de zijkanten zijn weinig opmerkelijk, met een grootte van rond drie millimeter aan elke kant. Dat is ongeveer hetzelfde als bij de reguliere Galaxy S7. Aan de boven- en onderkant heeft Lenovo 21mm overgehouden en dat is evenveel als bij bijvoorbeeld de Huawei Mate 9 en minder dan bij vrijwel elke andere smartphone van dit formaat. In die weinige ruimte zit ook nog een vingerafdrukscanner onder de display.

  Ondanks de naam Zuk Edge heeft de telefoon een plat scherm. De 14,3x7,5cm grote telefoon heeft een 5,5"-lcd met een resolutie van 1920x1080 pixels. De Android-telefoon met Lenovo's Zui 2.5 draait op een Snapdragon 821-soc van Qualcomm met een maximale kloksnelheid van 2,35GHz. De opslag is van het ufs-type en bedraagt 64GB.

  De accu in de 7,7mm dikke telefoon heeft een capaciteit van 3100mAh. De camera is een 13-megapixelcamera met 1,34µm grote pixels. Het is onbekend welke sensor het is, maar vermoedelijk is het dezelfde Samsung Isocell-sensor als uit de Z2-serie. De telefoon is er in varianten met 4GB en met 6GB geheugen. De 4GB-versie kost 2299 yuan, omgerekend momenteel rond 318 euro, terwijl de 6GB-versie 2499 yuan kost.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :