• Lenovo Thinkcentre X1: onzichtbare desktop

  Ik besprak eerder al twee laptops met Lenovo’s X1-label, maar Lenovo heeft ook een computer voor gebruikers die niet uit zijn op mobiliteit: De Thinkcentre X1 is een all-in-one: een 28,8 inchscherm met ingebouwde computer. Op het eerste zicht ziet de X1 eruit als een gewoon scherm, met dank aan het dunne frame. De computer rust op een mooie metalen staaf en ziet er premium uit. Lenovo voorziet een draadloos toetsenbord en een draadloze muis van eigen makelij, en de kwaliteit daarvan past bij het toestel.

  Laptopscherm

  Achter het scherm vinden we laptop-ingewanden, wat gezien het profiel van de all-in-one niet verrassend is. De Core i7-6600U presteert samen met de SSD van 256 GB en de 8 GB aan RAM naar behoren. Besef wel dat het hier niet om een desktopchip gaat. De gebruikte Core i7 vinden we eveneens terug in laptops en telt geen vier rekenkernen zoals de echte desktopvarianten. De Core i7 in kwestie doet het met een basiskloksnelheid van 2,6 GHz op twee kernen met vier threads. Denk wat prestaties betreft aan een high-end laptop zoals de Carbon X1, eveneens van Lenovo.

  Het scherm van het toestel meet 29 inch en heeft een gewone full HD-resolutie. Vooraan zitten geen sleuven of knoppen: de usb- en audio-aansluitingen zitten net als de knoppen aan de zijkant en de achterkant verscholen. Je kan er snel genoeg bij, maar ze zitten niet in het zicht: een mooie oplossing. De gebruikelijke USB 3-poorten tekenen samen met een kaartlezer present. Aangezien het hier om een desktop gaat, hoeft het niet te verbazen dan ook een ethernetpoort aanwezig is.

  Oog voor stijl

  Lenovo geeft zijn webcam een mechanisch kliksysteem, waarmee je een plaatje voor de lens schuift. In tijden van malware die je webcam kan overnemen is dat een welkom detail dat we graag in meer toestellen van verschillende fabrikanten zouden zien.

  Eigenlijk is het schuifje voor de webcam tekenend voor deze X1: Lenovo hecht waarde aan design en details, en dat zie je. Wat prestaties betreft, is deze all-in-one geen pottenbreker, maar het totaalplaatje klopt. Het stijlvolle toestel doet wat het moet doen en zal niet misstaan op zelfs de meest stijlvolle bureau’s. Wil je zoveel mogelijk pk’s voor je geld, dan kies je best een ander toestel. Zoek je daarentegen een scherm met een bijna onzichtbare desktop inbegrepen om op een stijlvol bureau te plaatsen, dan is deze X1 wel een kanshebber.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :