• Maak tot 30 GB aan opslag vrij na Windows 10 Fall Creators Update

  Sinds vorige week kan je een nieuwe versie van Windows 10 binnenhalen, de Fall Creators Update. Net als zijn voorgangers komt de update met verschillende verbeteringen voor Microsofts besturingssysteem. De download brengt echter niet alleen nieuwe apps en functie met zich mee. Om de update mogelijk te maken, plaatst Microsoft een boel tijdelijke bestanden op je pc.

  Berg rommel

  Die tijdelijke bestanden zijn enkel nodig voor het upgradeproces, en blijven nadien als overbodig materiaal op je computer staan. Wanneer je deze bestanden niet actief opruimt, kunnen ze zich opstapelen tot een behoorlijk grote berg rommel. Tot wel 30 GB aan geheugen, zo meldt website BetaNews. Hoeveel opslagruimte je effectief kan terugwinnen door een schoonmaakbeurt zal afhangen van je startpunt. Wie ooit zijn Windows 7-machine heeft geüpgraded naar Windows 10 zal meer op te ruimen hebben dan wie zijn pc met Windows 10 heeft gekocht. Daarnaast voert Windows normaal gezien een regelmatig onderhoud uit waarbij die bestanden opgeruimd worden. Mocht je machine zich om een of andere reden niet van die taak hebben gekweten, dan is er een behoorlijke opslagwinst te halen.

  Schijfopruiming

  Hoe maak je je pc nu schoon van de resten van de Fall Creators Update en voorgaande? De snelste manier is om via de zoekfunctie op Start naar het ‘schijfopruiming’-menu te zoeken, er met je rechtermuis op te klikken en het als administrator uit te voeren. Klik in het venster op Systeembestanden schoonmaken.

  Het programma zal berekenen hoeveel opslagruimte het kan vrijmaken. Vink in de lijst met te verwijderen bestanden het onderdeel Upgradelogboekbestanden van Windows aan en Tijdelijke Windows-installatiebestanden. Klik op OK om de schoonmaak uit te voeren.

  Om te voorkomen dat je bij de volgende update weer tijdelijke bestanden manueel moet opruimen, heeft Windows 10 een ‘slim opslaan’-functie die automatisch ruimte vrijmaakt. Je activeert deze optie door in de Instellingen naar systeem te gaan en vervolgens Opslag te selecteren. Schuif de schakelaar bij Slim opslaan naar aan.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :