• Microsoft begint met verkoop HoloLens-devkit in aantal Europese landen

  Microsoft is begonnen met de verkoop van de HoloLens in een aantal Europese landen. De augmentedrealitybril kan onder andere in Duitsland besteld worden voor 3299 euro en wordt in november geleverd. Het gaat om een versie voor ontwikkelaars.

  In maart verscheen de ontwikkelaarskit al in de Verenigde Staten voor 3000 dollar; vanaf nu kan de HoloLens ook in Duitsland, Frankrijk, Ierland, Australië en Nieuw Zeeland besteld worden. Microsoft biedt de HoloLens aan voor 3299 euro, maar er is ook een Commercial Suite-variant beschikbaar voor 5489 euro.

  Deze Enterprise-editie biedt zakelijke functies, zoals een Kiosk-modus, waarmee het mogelijk is om te beperken welke apps op de augmentedrealitybril gedraaid kunnen worden. Volgens Microsoft biedt deze uitvoering ook meer beveiligings- en beheeropties, en kopers krijgen garantie. Microsoft geeft bij de reguliere editie geen garantie. Dat mag, omdat het een versie voor ontwikkelaars betreft en geen reguliere verkoop aan consumenten. Kopers moeten voor aanschaf instemmen met die voorwaarde.

  In de HoloLens zit een speciaal gemaakte holographic processing unit met 24 cores, gecombineerd met 8MB sram om de input van de camera's en sensoren te verwerken. Voor het draaien van apps zijn een Intel Atom Cherry Trail-soc en 1GB ram aanwezig.

  Wanneer de HoloLens of een vergelijkbaar apparaat daadwerkelijk op de markt komt voor consumenten, is nog niet duidelijk. In juni stelde Microsoft het Windows Holographic-platform open voor fabrikanten. Destijds zei de softwaremaker dat verschillende fabrikanten aan HoloLens-apparatuur werken. Het zou gaan om onder andere HTC, Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo en MSI. Die fabrikanten hebben echter nog geen concrete plannen bekendgemaakt.

   

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :